Update coronamaatregelen AFC’34 per 7 november 2020

Beste leden en ouders/verzorgers,

Wederom zijn we weer een aantal weken verder en zoals het er nu naar uit ziet spelen we, dit jaar,helaas geen competitie- en bekerwedstrijden meer. Ondanks het feit dat dit te verwachten was, is het uiteraard een teleurstelling.

Graag willen we bij deze gebruik maken van de gelegenheid om een groot compliment te maken richting alle trainers van onze club. Fantastisch om te zien en te horen, dat er op een inventieve manier trainingen worden gegeven en onderling wedstrijden worden gespeeld, waardoor iedereen betrokken en enthousiast blijft. TOP!

KNVB
Afgelopen week is de KNVB met mogelijkheden gekomen wat wel zou kunnen in het amateurvoetbal: Plan B – blijven voetballen in tijden van Corona. Zie voor zeer uitgebreide informatie ook:  https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/61958/amateurvoetbal-schakelt-na-nieuwe-coronamaatregelen-over
Op basis van een drietal pijlers is er gekeken wanneer er wel voetbal mogelijk is. Aan de hand van een aantal scenario’s die beschreven worden, is een uitgangspunt geformuleerd om weer te starten met competitievoetbal; in het weekend van 16 en 17 januari 2021. Alles uiteraard onder voorbehoud van bepalingen vanuit de overheid en het RIVM. Mocht dit toch niet haalbaar zijn dan zijn er diverse scenario’s mogelijk en wordt hiernaar gehandeld. Met betrekking tot bovenstaande, houden we jullie bij ontwikkelingen uiteraard op de hoogte.

Veiligheid
Graag vragen we bij deze direct even aandacht voor de veiligheid van de kinderen. Aangezien het bij de hoofdingang druk is met het wegbrengen en ophalen van kinderen met de auto en er tevens veel kinderen met de fiets komen en gaan, is de vraag om de auto’s te parkeren in de daarvoor bestemde vakken en weer ‘rustig’ weg te rijden.

Activiteiten
Ondanks dat het rustig is op ons complex zitten we niet stil:

  • Het I.O.T. (Intern Onderhouds Team) blijft dagelijks actief met schoonmaakwerkzaamheden en pleegt onderhoud, zoals het schilderen van kantine en kleedkamers.
  • In het kader van de samenwerking met VV Alkmaar wordt de kleine kantine verhuurd aan VVAlkmaar en is de biljartclub verhuisd naar een gedeelte van de grote zaal HOEF INN kantine.
  • Er is frequent overleg en contact met KNVB, Gemeente Alkmaar, Alkmaar Sport en alle voorzitters van de amateurvoetbal verenigingen in Alkmaar over de huidige situatie en de nadelige gevolgen hiervan.
  • Het management van de jeugdopleiding heeft op dit moment intensief contact met de TOP 10 Jeugdopleidingen van Nederland en KNVB, om zaken verder te professionaliseren en alweer klaar te zijn voor het seizoen 2021-2022.

Sponsoring
Heel blij zijn we de afgelopen weken ook met ontwikkelingen op gebied van sponsoring en ondersteuning:

  • Only for Men Alkmaar www.onlyformen.nl / Deze herenmode winkel voorziet sinds kort de zondagselectie van een gave outfit.
  • Dudink Brandbeveiliging www.dudinkbrandbeveiliging.nl / De brandbeveiligingsexpert van Alkmaar en omstreken voorziet ons van alle preventieve blusmaterialen en verricht onderhoud op de apparatuur.
  • BH Welding support T. 06 20730657 M. bhwelding@outlook.com / Voor al uw las en algemene metaalbewerking werkzaamheden. Bjorn heeft de afgelopen periode diverse goals hersteld.

Naast alle genomen maatregelen is het sluiten van de kantine een enorme financiële tegenvaller. De kantine is een belangrijke inkomstenbron voor onze vereniging. Graag vragen we bij deze dan ook extra aandacht voor de Grote Club Actie 2020, waardoor we de kantine inkomsten enigszins kunnen compenseren. We hopen wederom op jullie steun.

Rabobank Clubsupport 2020 Actie: GESLOTEN
Resultaat Actie: € 1.100,– is een prachtig resultaat. Diana van Lingen, dank voor de ondersteuning.En verder iedereen bedankt die deel heeft genomen aan deze mooie actie van de Rabobank.

We houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen. Zodra deze er zijn laten we weer van ons horen en wellicht tot de digitale ALGEMENE LEDENVERGADERING, maandag 9 november, 20:00 uur. Uitnodiging is verstuurd via de mail.

Met vriendelijke groet en blijf gezond.

Namens Management Jeugdopleiding, Ouderraad en Bestuur AFC’34,

Michel Robert
Voorzitter