Kevin Oudejans (26) eerste nieuwe aanwinst voor zondagselectie AFC’34

ALKMAAR – Half februari kunnen we melding maken van de eerste aanwinst voor onze zondag 1 voor het komende seizoen 2021-2022. Kevin Oudejans zal de overstap maken van Vrone en de gelederen komen versterken. Deze 26-jarige middenvelder heeft een leven lang het groenzwarte shirt gedragen, maar kiest nu toch bewust voor een stap hogerop.

We vragen Kevin er zelf naar:
“Ik ben 20 jaar lid van Vrone nu en een echte Pancrasser. Ontzettend veel plezier gehad en vrienden gemaakt.”

Waarom dan de stap naar AFC’34?
“De laatste jaren kreeg ik steeds vaker de vraag of ik het niet hogerop zou willen proberen. Ik kreeg vaak te horen dat ik dat wel aan zou kunnen, maar ik zat altijd goed bij Vrone. Het heeft me toch aan het denken gezet en ik word komend jaar 27, dus als ik het nog eens wil proberen is dit wel het moment om het te gaan doen. Ik ga ook met mijn vriendin in Alkmaar wonen dus dat maakte de stap wat makkelijker. Ook werk ik in Alkmaar bij VLIEG makelaars, dus de afstanden zijn zo beheersbaar. Daarnaast is het deel van mijn moeders-familie een echte AFC’34-familie. De begeleider van zondag 1 (Ed Vreeker, red.) is mijn oom en ook mijn neefje speelt er in de jeugd. Allemaal zaken die het voor mij makkelijker maakte de keuze op AFC’34 te laten vallen dan een andere club in de omgeving. De gezelligheid met mijn vrienden blijf ik vinden in de zaal, want die blijf ik trouw bij Vrone.”

Wat voor type speler kunnen verwachten in Kevin Oudejans?
“Ik ben een veelzijdige middenvelder, waarbij ik bij Vrone ben uitgegroeid tot aanvoerder. Waar ik in het verleden nog wel eens voorin werd gebruikt of op 10 stond, speel ik de laatste jaren voornamelijk op de controlerende posities op het middenveld.”

Wat verwacht je van het komende seizoen, hopende dat een pandemie niet weer roet in het eten gooit?
“Ik verwacht een grote uitdaging voor mezelf. Heb genoeg te bewijzen, maar verwacht mijn steentje te kunnen bijdragen. Als ik de geluiden mag geloven staat er een talentvolle groep en komen er talentvolle spelers aan. De stap maken van de 1e klasse naar de hoofdklasse, daar zou ik graag een bijdrage aan willen leveren.”

Jim Sligting, hoofdopleidingen voetbal technische zaken van de zondag selectie over de nieuwste aanwinst: “Kevin volgen we al een tijdje, we kregen de afgelopen 2 jaar veel positieve geluiden over hem vanuit meerdere kanten. Vorig jaar kwam het er nog niet van, omdat wij toen nog geen plek hadden voor hem. Kevin zien wij als een technische middenvelder die het spel kan maken en met zijn leeftijd en ervaring het elftal wat extra’s kan geven. In het gesprek met Kevin spatte de motivatie er vanaf en dat is sowieso een kernkwaliteit die wij bij AFC’34 steeds meer zoeken. We wensen Kevin veel succes en plezier en kijken uit naar onze samenwerking.”


Jim Sligting vult nog aan: “Kevin Oudejans wordt de vervanger van Yassir Ben Salah. Yassir heeft na drie seizoenen aangegeven voorlopig zijn focus op zijn maatschappelijke carrière te leggen. We bedanken alvast bij deze Yassir voor zijn bijdrage de afgelopen periode!”

Gerard Klaver