Het gemis van de AFC ’34 supporters

door Robert Keesen

Ook wij, als supporters van AFC’34, doen het al een tijdje zonder voetbal. Er is wel voetbal,  maar dan alleen profvoetbal op tv.

We missen gewoon Jeanet die luidruchtig “nr 324!” door de kantine roept en je je bestelling kan ophalen. Of Ad Waij die al mopperend zijn vrijwilligerswerk doet op zondag voor het eerste team. Diana die het laatste rondje aankondigt en Laus die ondanks alle douche-perikelen als enthousiaste wedstrijdsecretaris alle bezoekende clubs een warm welkom heet.

Of Michel die af en toe denkt: “waar ben ik toch aan begonnen?” Zoveel krijgt hij op zich af. Maar Michel… je krijgt er ook heel veel voor terug! Een bloeiende vereniging met allerlei activiteiten in deze periode onder leiding van trainers, teamleiders en vrijwilligers.

En wat zal Gerard Klaver doen in zo een periode? Onze razende reporter van het eerste elftal, die alle ins en outs van AFC’34 kent en dit via twitter en/of website verspreid?

Je gaat je toch afvragen wat al deze mensen in deze AFC-loze tijd doen. Misschien hebben ze – om nog een beetje feeling te houden met de club – meegedaan met de online bingo? Trainer Roidy Ernster verdeelde als een echte quizmaster met dito kek jasje en lieftallige assistenten de prijzen!

In deze voetbal loze periode is in ieder geval wel de nieuwe website in de lucht gekomen! Een prachtig visitekaartje voor de vereniging! Het ziet er prachtig uit en de site is, net zoals onze jeugdopleiding, klaar om tot 2027 te functioneren. Want onze jeugdopleiding heeft al zijn doelen al gesteld tot 2027!

Zelfs Hans Bodecker was voor deze task-force uitgenodigd! Deze vrijwillige trainer/coach van O16-2, die al meer dan 10 jaar over de Robonsbosweg loopt, heeft als visie dat er in de toekomst een jeugdteam als seniorenteam doorgaat. Een mooi streven!

Ik hoop dat binnenkort corona voorbij is. Geen 1,5 meter, geen mondkapje, niet tussen de bosjes ons eerste elftal kijken en gewoon weer langs het veld kunnen staan bij de mooiste club van Alkmaar.

Hopelijk komt die tijd snel dat we weer met zijn allen op zaterdag “de mooiste dag van de week” weer kunnen beleven en genieten van jeugdvoetbal en natuurlijk een beetje van zaterdag 2… Ik ben benieuwd hoe dit team uit de coronapandemie komt. Waarschijnlijk met een paar kilogram te veel en zonder conditie.

Maar, ook voor hun geldt: binnenkort gaan we allemaal weer voetballen, trainen, achter de bar staan, een biertje bestellen, juichen, ergeren maar vooral: lekker bezig zijn met ons cluppie!

Laatste nieuws: Er wordt gesproken over een nieuwe sponsor van ons eerste elftal! Ze sponsoren al meerdere teams, hebben een reclamebord en hebben meer dan 100 ballen gesponsord aan de jeugdafdeling. Wordt vervolgd…