AFC-LOGO-OK-1-small 

Team- en wedstrijdinformatie

Minisite met alle teams, wedstrijden, uitslagen, standen en afgelastingen.

Open de minisite >>

Blijf op de hoogte!

AFC'34 heeft op 24 mei aan alle abonnees van onze nieuwsbrief een e-mail gestuurd, waarin wij vragen om uw voorkeuren aan te geven, zodat u het nieuws van AFC’34 blijft ontvangen.

Nieuwsbrief header AFC34

Geen mail ontvangen?  U kunt zich hier aanmelden om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van onze club.

Agenda

Jan Leek Weekend 2018

Jan Leek Sluitingsweekend

AFC’34 1 (zat.) toont karakter maar verliest van Wieringermeer

maandag, 06 maart 2017,

Het eerste zaterdagelftal heeft afgelopen zaterdag niet kunnen winnen op bezoek bij Wieringermeer. Ondanks de nederlaag kan trainer Tony Numan toch gematigd tevreden terugkijken op het duel tegen de nummer twee van de competitie. De Alkmaarders toonden namelijk wel veerkracht, vechtlust en opereerden weer als een echt team.

De voorbereiding was wat rommelig in aanloop naar de aftrap. Door wat logistieke problemen begon de wedstrijd ruim een half uur later dan gepland en moesten de Alkmaarders redelijk koud het veld in. Het was duidelijk dat de bezoekers in het eerste kwartier dan ook redelijk onder de voet werden gelopen. Gelukkig voor AFC’34 kende doelman Lennart Lakeman een uitstekende middag en behoedde hij zijn ploeg in de openingsfase voor een grote achterstand.

Toch moest de doelman na een minuut of twintig capituleren. Nadat hij even daarvoor op meesterlijke wijze een doelpunt had voorkomen was hij dit keer kansloos op een schot in de verre kruising. Na de treffer rechtte AFC’34 echter de rug en kwam het beter in de wedstrijd. Met name Verdi Sambo speelde daarbij een grote rol. De aanvaller was voorin constant aanspeelbaar, wist de bal goed vast te houden en zorgde vaak voor een goed vervolg.

Het was dan ook geen verrassing dat Sambo aan de basis stond van de gelijkmaker. Na een goede actie bezorgde de spits de bal bij de mee opgekomen Chiel Hartman, die vervolgens koeltjes afrondde. De gelijkmaker gaf de ploeg zichtbaar vertrouwen en de Alkmaarders gingen iets makkelijker voetballen. Ondanks dat Wieringermeer nog wel een optisch overwicht had kwamen de gasten defensief een stuk minder in de problemen.

Sterker nog, de Alkmaarders kwamen vlak voor rust zelfs op voorsprong. Marius Wiegman legde de bal na een vrije trap achter de vijandelijke defensie en zette Jeffrey Middelkoop daarmee vrij voor de keeper. De uitstekend spelende middenvelder faalde niet en zette AFC’34 op voorsprong.

Na rust bleef de ploeg van Tony Numan strijden voor de punten maar werd het wel steeds verder naar achteren gedrukt. De legio kansen die het tegen kreeg in de eerste helft bleven dit keer uit, al lukte het Lennart Lakeman niet om zijn doel schoon te houden. Eerst was hij kansloos op een kopbal uit een corner die in de kruising belandde. Tien minuten voor tijd kreeg Wieringermeer vervolgens een zeer discutabele strafschop van de matig leidende scheidsrechter, die koeltjes werd benut door een van de aanvallers van Wieringermeer.

AFC’34 kreeg in de tweede helft wel wat kansjes op meer treffers maar zagen onder andere Joshua Souisay, Joel de Smit en Mahmoud Sead Mohamad de doelman op hun weg vinden. Door de nederlaag zakt de ploeg naar een teleurstellende zesde plaats op de ranglijst, maar heeft het plaatsing voor de nacompetitie nog wel steeds in eigen hand. De ploeg zal dan minimaal beslag moeten leggen op de vierde plek. Tegen Wieringermeer toonden de Alkmaarders in ieder geval wel tekenen van herstel door alles te geven.

Opstelling AFC’34: Lennart Lakeman; Marius Wiegman (88’ Shane Dingena), Jimmy Beemsterboer (c), Danny Beemsterboer, Michael Ibink; Chiel Hartman, Volkan Orhangazi (80' Joel de Smit), Jeffrey Middelkoop; Joshau Souisay, Verdi Sambo, Leroy de Jong (65’ Mahmoud Sead Mohamad)

Hoofdsponsors AFC'34

AFC Ory hoofdsponsor

logo sport 2000

AFC'34 Business Club

AFC'34 Business ClubDe AFC'34 Business Club biedt een laagdrempelig zakelijk netwerk voor regionale bedrijven. >> Lees meer <<

AFC'34 opleidingsplan

 AFC’34 is een ambitieuze voetbalvereniging. Lees hier alles over ons opleidingsplan en onze visie op voetbal.

elke dag beter

AFC'34 Stoeltjesactie

afcstoeltjesactie

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op