AFC-LOGO-OK-1-small 

Zeeburgia JO 11-1 tegen AFC34 JO 11-1

zaterdag, 08 april 2017,

Zeeburgia  JO 11-1  tegen  AFC 34 JO 11-1, Sportpark Middenmeer, Amsterdam, 08-04-2017

 

Vandaag de topper uit tegen Zeeburgia en een mooie test voor onze Alkmaarse talenten.  Na 3 winstpartijen op rij , waaronder een knappe uit-overwinning op Foresters, best wel een cruciale wedstrijd, want omdat Zeeburgia al een keer punten had laten liggen moesten ze winnen om alles in eigen hand te houden. AFC 34 was compleet en ondanks dat het alweer 2 weken geleden was  dat er een slechte partij tegen Hollandia op de mat was gelegd zou er toch ook nog revanche gevoelens moeten spelen bij de mannen.  Met Ties , Enoch en Boyd in de wissel werd er afgetrapt en Zeeburgia was zo scherp als een mes ,er werd uitstekend naar voren verdedigd waardoor de AFC34 spelers voortdurend onder druk stonden bij balbezit. Al snel was merkbaar dat dit een wedstrijd op een hoger niveau , hogere snelheid en hogere weerbaarheid zou worden. De scheidsrechter liet naar beide kanten veel toe, maar alleen Zeeburgia greep die ruimte. AFC 34 bleef te vaak verbaasd achter, de scheidsrechter bepaalt de regels en dat is iedere keer weer anders ( zie maar de discussie in de eredivisie tussen de Nijhuis liefhebbers en de liefhebbers van de gemiddelde andere scheidsrechters). De scheidsrechter liet veel ruimte voor fysieke duels en dan moet je die ruimte gewoon  pakken, de beuk erin en vechten voor balbezit.  Zekers omdat AFC 34 veelal de lange bal moest hanteren vanwege de “hoge druk” van Zeeburgia. Het is dan zaak om de bal vast te houden als spits om de rest van de ploeg tijd te gunnen om aan te sluiten of als de bal bij Zeeburgia belandde meteen weer te strijden om die bal. Als het niet lukt ons eigen spel te spelen dan zullen we moeten strijden en wel met de hele ploeg. Sommige jongens pakten dit goed op maar teveel jongens bleven onder de maat. Het was niet zo dat er slecht werd gespeeld, maar als je tegen Zeeburgia wat wil halen dan is een zesje niet voldoende, maar op dat niveau bleef AFC 34 wel hangen, terwijl Zeeburgia veel energie in de wedstrijd legde en wel in de wedstrijd kwam en dus wel zijn niveau haalde.

Na ca 20 minuten stond er 2-0 op het score bord  maar zag je wel dat AFC wat meer aan voetballen toe kwam en   zo ’n wedstrijd kan altijd kantelen, zeker als het nog maar 2 -0 of 3-0 staat , een tegentreffer doet dan wonderen. Een mooie AFC 34 aanval over meerdere schijven kon door Aloys niet in een doelpunt worden omgezet, maar liet dus ook de kwetsbaarheid van Zeeburgia zien.

Meteen na rust had Guus de aansluittreffer op de schoen , maar de bal stuiterde net iets teveel op  om het tot een doelpunt te maken. Vreemd blijft het trouwens wel dat bij corners tegen, Melle moet meeverdedigen tegen als die grote jongens en onze grootste speler, Giandro in de spits blijft staan.

Misschien een tip voor de volgende keer. Gelukkig wist Freek telkens handelend op te  treden bij de corners  waardoor daar geen verder gevaar uit kwam. Thies had een heel sterke, snelle tegenstander en moest even instellen hoe hij dit moest doen, meestal is kort dekken de beste remedie en meteen bij het aanspelen het duel aan gaan. In de 2e helft ging dat een stuk beter.

Na het missen van de kans van Guus schakelde Zeeburgia weer een ( fysiek) tandje bij en ging AFC 34 weer meer achteruit lopen en als AFC 34 balbezit had werd er teveel de drukte opgezocht in plaats van de ruimten , dit is altijd in het voordeel van de fysieke ploeg.

AFC 34 werd daarna een paar keer in de omschakeling geklopt en na drie kwart wedstrijd stond er 5-0 op het scorebord. Melle wist uit een counter gelukkig de eretreffer te maken , 5-1.

AFC 34 bleef wel strijden voor een beter resultaat maar meer zat er vandaag niet in.

De lessen van vandaag : 

  1. Zorg dat je goed voorbereid bent ( Zeeburgia moest tegen de koploper dus was super gemotiveerd).

  2. Stel je in op een tegenstander die fysiek de duels opzoekt en veel druk gaat zetten dus weet dat veel strijd geleverd moet gaan worden. Dus je schrikt daar niet van !

  3. Probeer in je eigen spel te komen, snelle balcirculatie en combinaties en daar heb je ruimte voor nodig , zoek die op , dus veel bewegen in balbezit.

  4. Toon lef en heb vertrouwen in jezelf, wij kunnen goed voetballen en staan niet voor niets bovenaan.

  5. Het wordt een zware wedstrijd dus pep elkaar op , vooral ook tijdens de wedstrijd, coach elkaar , help elkaar , je bent een team.

Mannen het was vandaag een mager zesje en dat is in topwedstrijden niet voldoende , een beetje het Feyenoord van vorige week tegen AJAX.

Dit zijn wel de wedstrijden waar je het meest  van leert , komende week weer trainen om beter te worden. Tijdens de training moet het niveau ook omhoog , want de gouden regel is dat je speelt zoals je traint.

R.O.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op