AFC-LOGO-OK-1-small 

VTT toernooi VVC 46 Soest

zondag, 27 augustus 2017,

AFC ’34  013-2   VTT toernooi  VVZ ’46 in Soest

Na een late zomervakantie is er eindelijk weer een weekendinvulling……. Met andere woorden het voetbalseizoen is alweer begonnen met de traditionele oefenwedstrijden en toernooien.

Aangezien de komende 3 weekenden zijn ingevuld met bekerwedstrijden was er dit weekend nog ruimte voor een  (oefen)toernooi.  Helaas  waren er nog vele spelers op vakantie dus het was en beetje puzzelen om een team op de been te krijgen. Gevolg was in totaal 12 spelers en geen keeper.

In de aanloop naar dit toernooi was onze oorspronkelijke toernooilokatie al gewijzigd van Heiloo naar Soest , dus het tankstation was weer blij met ons.

Een prachtig complex met mooi geschoren velden en  heerlijke ochtend dauw dus alles aanwezig voor mooie voetbaldag. Helaas waren er diverse teams niet komen opdagen dus werd de toernooi opzet gewijzigd in een halve competitie met 6 teams. Gelukkig waren Armand , Jersy, Chencho en  Luciano ons komen versterken en konden wij dus wel  aanwezig zijn.

Jong Holland was de eerste tegenstander en ondanks een groot veldoverwicht van AFC 34 kwam  JH toch op voorsprong na een slippertje achterin. We hadden besloten om iedere wedstrijd een andere speler te laten keepen en Luciano was als eerste aan de beurt. Daarna hebben Boyd , Guus , Chencho en Fawzi ook een wedstrijd gekeept, topprestaties en vooral heel goed meevoetballende keepers. Guus en Chencho kozen vaak voor een directe dieptepass , Boyd leek wel paaseieren te rapen en Fawzi bestreek het complete 16 meter gebied.

Meteen na de tegentreffer trok AFC’34 de stand gelijk via Aloys en na de wissel werd de winst veilig gesteld door Boyd 2-1.  De tweede wedstrijd werd op  ( besproeid) kunstgras  gespeeld tegen de thuisclub en dit werd een makkelijk 6-0 overwinning. Guus wist te scoren na een goede knal van Joery en Luciano na een voorzet van Guus . Na rust werden er nog 4 treffers aan toegevoegd, volgens mij  Giandro 2x , Aloys en Luciano.  RKEDO was de volgende regionale tegenstander en speelt een heel andere spel met grote spelers en veel lange ballen. AFC ’34  speelde op dit toernooi een 3-5-2 systeem wat behoorlijk wennen is voor de mannen. Vele jongens spelen voor een nieuwe vereniging , een nieuw team , een ander veldgrootte , 11 tegen 11 , dus ze hebben aardig wat veranderingen te managen.  Jongens die gewend zijn back te spelen  komen nu meer centraal te spelen of worden meer een buitenspeler op het 5 mans middenveld . Vleugelspitsen moeten/kunnen meer naar binnen komen. Spits moet meer hangend gaan spelen ,feitelijk als vooruitgeschoven middenvelder.

Belangrijkste punt waaraan nog gewerkt moet worden , hoe kunnen we op dit volle middenveld de ruimtes vinden en niet vervallen in alleen maar kort spel. Opendraaien en spel verleggen zijn daarbij de oplossingen en natuurlijk elkaar coachen. RKEDO werd in de 2e helft op de pijnbank gelegd, 2 mooie goals van Luciano en één van Aloys.  We bleven bij regionale tegenstanders en nu was Always Forward de tegenstander , natuurlijk wel allemaal teams die  gemiddeld een jaar ouder zijn als onze jongens.  Ondanks een enorm veldoverwicht  bleef het heel lang 0-0 en kort voor tijd , na de mooiste aanval van het toernooi ,interceptie op karakter van Daan, mooie dieptepass van Boyd , een diepgaande Joery inclusief een  mooie voorzet en Luciano die binnentikt, werd het 1-0.  Twaalf punten uit 4 wedstrijden en eigenlijk al toernooi winnaar maar dit houden we altijd weg bij de spelers dus werd de laatste wedstrijd toch nog weer een finale.

VRC uit Veenendaal was de laatste tegenstander  en de zon/ temperatuur had ondertussen zijn werk gedaan en het leek meer op een slijtage slag. Teveel lange ballen en teveel “net niet”.  Gras wat al stroever werd, maar toch nog veel passie om toch te willen winnen.  Een mooie kopkans voor Luciano en een mooie actie van Guus die  helaas door buitenspel geen goal werd. Daan moest ook nog regelmatig stevig aan de bak om hun sterke spits af te stoppen, maar deed  dit uitstekend.

4 wedstrijden gewonnen en éénmaal gelijk en dus toernooi winst en ook een ticket voor het Nederlands kampioenschap.  Mannen gefeliciteerd en op naar de officiële wedstrijden.

Last but not least ook nog de sportiviteitsprijs !!vtt soest

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op