AFC-LOGO-OK-1-small 

Vios W jo13-1 tegen AFC 34 JO13-2

zaterdag, 23 september 2017,

Seizoensopening Vios W JO 13-1 tegen AFC ’34 JO 13-2    23-09-2017  op de Doorbraak te Warmenhuizen

Eindelijk de eerste competitiewedstrijd, na een aanloop van bijna 6 weken. We stonden in het schema in Warmenhuizen voor een wedstrijd tegen Vios W. Achmed weet sinds vandaag ook waar die W voor staat… Heerlijk weer na ruim 2 weken van storm en heel veel regen bovendien een mooi gemaaide echte grasmat en ook nog op het A –veld wat wil je nog meer voor een eerste competitiewedstrijd.

Guus, Daan en Charly startten op de bank, de laatste 2 vanwege een groep 8 kamp afgelopen week en dus minder getraind. Daan moest bij aanvang van de wedstrijd nog even plassen en bij terugkomst op de bank stond het al 1-0. Alle woorden van Roy ten spijt over scherp beginnen begonnen we gewoon veel te slap. Verdedigend moeten we gewoon de bal willen hebben of wegschieten en niet gaan toeschouweren. Finn als keeper harder en eerder “los” roepen , dit heeft 2 effecten…. Jouw medespelers weten wat er gaat gebeuren en de tegenstanders deinzen al achteruit. Echt op oefenen, je moet aan het eind van een wedstrijd een beetje schor zijn.

Dus na 2 minuten ging AFC ’34 ook beginnen en al snel was te zien dat Vios niet echt om kon gaan als wij druk gingen zetten en al snel  had AFC ’34 de overhand. De passing en de aannames waren helaas niet altijd op niveau waardoor veel potentiële kansen in de kiem werden gesmoord.  Je ziet wel dat we het systeem wat beter gaan begrijpen en ook dat we hier wat mee kunnen. Na een kwartier liep Aloys zich goed vrij op links en werd nu wel goed/strak  aangespeeld door Joeri. Boyd zocht op tijd de diepte en werd op tijd aangespeeld door  Aloys, een mooie voorzet achter de verdedigers en Fawzi kon hem in 2 keer achter de keeper werken, 1-1.  Sem en Ties waren ondertussen heer en meester achterin en Nils zijn tegenstander was zoals gewoonlijk weer kansloos en ja die tegenstander van Joeri, wat je daar nu mee aan moest, maar Joeri kon hem goed de baas. Giandro is in zijn rol van “hangende” spits vaak de eerste die druk gaat zetten en de tegenstander raakte daar na 20 minuten zo van van slag dat Giandro de bal recht in de voeten geschoten kreeg en het vervolgens een koud kunstje was om AFC’34 op voorsprong te schieten , 1-2.  AFC ’34 ging al makkelijker voetballen en kreeg nog een paar grote kansen, waaronder een afgekeurde goal. Rusten met een voorsprong is altijd lekker , maar als je zoveel kansen hebt gemist  is er toch een beetje duaal gevoel.

Roy had de mannen in de rust op scherp gezet, “we doen net alsof we 2-0 achter staan, dus we hebben nog een klus te klaren in de 2e helft”. Met  de  “op kamp gangers”  Daan en Charly nu in de ploeg werd er scherper gestart en na een mooie pass van onze linksbuiten op de sprintende Boyd  was het voor hem een koud kunstje om 1-3 af te drukken. Charly had duidelijk nog “kamp-benen” en na enkele aansporingen vanaf de kant  kwam ie goed in beweging, na een korte dribbel en mooie bal binnendoor op onze linksbuiten gevolgd door diens diagonale schot binnenkant paal, 1-4. Ondanks een matig schakelend middenveld wist onze achterhoede met Sem , Nils, Daan en Joeri ieder gevaar redelijk snel te bezweren, waardoor de druk op Vios aanhield. Zo kon er op onze rechterkant weer worden geschakeld met een mooi voorzet van Fawzi die door onze linksbuiten werd binnen gelopen, 1-5. De scheids had weer een discussie met de enthousiast vlaggende grensrechter , maar wees toch naar de middenstip. Roy wilde graag meer als 5 plus doelsaldo halen dus spoorde de mannen nogmaals aan. Nadat een eerdere corner te laag werd gegeven ondanks de 2 handjes in de lucht ( 2e paal) gaf Vios ons een herkansing en de volgende corner was wel op maat en werd uiteindelijk door Aloys binnengeschoten, 1-6 , en volgens de telling van Roy 2-4 na rust.

AFC ’34 ging op jacht naar meer goals maar het veld werd al langer omdat het terugschakelen vandaag onder de maat was en daardoor kregen we te weinig druk op de bal en kon Vios een paar keer, zonder druk, schieten. Één van die pogingen zeilde over Finn in de bovenhoek ,2-6.  Hmmm  jammer dat wordt vandaag dus geen koppositie, maar een 2-6 overwinning is een goede start van de competitie. Goede dingen gezien vandaag , onze links- en rechtsbuiten die gebruik gaan maken van de ruimte die de terugzakkende spits van ons maakt. Onze middenvelders die dan weer gebruik maken van die ruimten aan de zijkanten. Punten voor verbetering, het strakker inspelen, gewoon durven. Kansen voor de goal of ie nu voor links of rechts ligt gewoon doen , schieten!

Volgende week eindelijk een thuiswedstrijd !   14.30 uur tegen Jong Holland.

R.O.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op