AFC-LOGO-OK-1-small 

Verdi Sambo schiet ontketend AFC’34 langs ongeslagen SDOB

maandag, 02 december 2019,

AFC’34 1 (zat.) heeft afgelopen zaterdag voor een grote verrassing gezorgd in de vierde klasse A. De Alkmaarders wonnen op eigen veld volledig terecht met 4-3 van het nog ongeslagen SDOB. De ploeg uit Broek in Waterland won alle negen voorgaande wedstrijden en stond daardoor fier aan kop in de competitie, totdat Verdi Sambo en AFC’34 de ploeg vloerde aan de Robonsbosweg.

De Alkmaarders begonnen sterk aan de wedstrijd tegen de lijstaanvoerder. De ploeg van Patrick Terwijn en Tony Numan speelde met het lef en de bravoure van een koploper, wat knap is gezien de vorm de laatste weken. AFC’34 zat er overal kort op en was ook als eerste gevaarlijk. Na een kwartier zouden de gastheren de beloning krijgen voor het overwicht. Leroy de Jong gaf de bal van de rechterkant voor richting Joshua Souisay. De linksbuiten controleerde de bal knap, draaide fraai weg en schoot de bal onhoudbaar binnen vanaf het randje van het zestienmetergebied.

Hierna lieten de Alkmaarders de teugels iets vieren, waardoor SDOB iets beter in de wedstrijd kwam en ook enkele kansen kreeg. Nadat Lennart Lakeman in een één-op-één situatie als winnaar uit de bus kwam moest de doelman even later het antwoord wel schuldig blijven. Na een klutssituatie, en een vermeende handsbal van SDOB, werd het speletuig achter de kansloze goalie geschoten.

AFC’34 ging echter niet bij de pakken neerzitten en ging vol overtuiging op jacht naar een hernieuwde voorsprong. Die zou uiteindelijk tien minuten voor rust vallen. Martin Jongejan gaf de bal knap voor vanaf de linkerkant, waarna Verdi Sambo de bal bij de tweede paal eenvoudig binnen kon koppen. De aanvaller kreeg vlak voor rust nog een enorme kans, maar schoof de bal oog in oog met de keeper naast.

Na de pauze werd de mentale weerbaarheid van de thuisploeg getest, want ondanks dat het beter was kwam SDOB terug in de wedstrijd. Uit een vrije trap van de zijkant kopten de gasten de gelijkmaker binnen, waarna de bezoekers niet veel later zelfs aan de leiding kwamen. Dat was op dat moment niet terecht, zeker omdat AFC’34 ontzettend veel mogelijkheden kreeg in de omschakeling en zelf eigenlijk nauwelijks iets weggaf.

De Alkmaarders knakten echter niet en kwamen twintig minuten voor tijd langszij. Na een lange bal van Lennart Lakeman werd Joshua Souisay gevloerd in de zestienmeter. De toegekende strafschop werd vervolgens onberispelijk binnengeschoten door Verdi Sambo. De aanvaller eiste vervolgens de hoofdrol voor zich op door kort daarna ook nog de 4-3 te maken na een goede individuele actie.

In het restant van de wedstrijd kreeg AFC’34 nog kansen om de marge te vergroten, maar het zou bij 4-3 blijven. Een knappe prestatie van de geplaagde ploeg van Patrick Terwijn en Tony Numan, dat ongetwijfeld voor het nodige vertrouwen zal zorgen richting de volgende wedstrijd. Komende zaterdag staat er namelijk wederom een kraker op het programma tegen titelfavoriet Always Forward. De Alkmaarders hebben afgelopen zaterdag echter laten zien dat het voor niemand in deze competitie bang hoeft te zijn.

Opstelling AFC’34: Lennart Lakeman (c); Shane Dingena (60’ Remzi Katan), Jimmy Beemsterboer, Jesse Tielbeke, Dennis Jong; Leroy de Jong, Sacha Boots, Jeffrey Middelkoop; Martin Jongejan, Verdi Sambo, Joshua Souisay

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op