AFC-LOGO-OK-1-small 

Verdi Sambo schiet AFC'34 1 (zat.) naar overwinning op DZS

zondag, 03 maart 2019,

Het eerste zaterdagelftal heeft gister een belangrijke overwinning geboekt op concurrent DZS. In Alkmaar waren de manschappen van Jeroen Slaager en Tony Numan met 4-2 te sterk voor de ploeg uit Neck. Grote man aan Alkmaarse zijde was Verdi Sambo. De spits had met een hattrick een groot aandeel in de overwinning. Brahim Bakni maakte de andere treffer. 

AFC'34 schoot in eigen huis uit de startblokken en kwam al snel op voorsprong. Joshua Souisay reageerde alert op een foutieve pass achterin bij DZS en kwam na een paar minuten al oog in oog te staan met de doelman van de tegenstander. Souisay omspeelde deze, waarna de keeper niets anders kon doen dan de aanvaller vloeren. Een strafschop was het gevolg, die resoluut binnen werd geschoten door Verdi Sambo. 

Na wat kansen over en weer was de aanvaller ook verantwoordelijk voor de tweede goal. Een diepe bal van Lennart Lakeman belandde aan de andere kant van het veld voor de voeten van Sambo, die wederom succesvol was in de afwerking. AFC'34 bleef hierna prima combineren en DZS had alle moeite met het gevarieerde aanvalsspel van de thuisploeg. Met name Joshua Souisay was een ware plaag voor de rechtsback van de bezoekers. 

Het duurde echter tot de tweede helft voor de marge werd vergroot. Verdi Sambo werd bij een corner naar de grond gewerkt, waarna hij zelf mocht aanleggen van elf meter. Ook dit keer faalde de spits niet, waardoor de Alkmaarders op rozen zaten. Toch kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Uit een vrije trap kon een aanvaller van DZS inkoppen en was er weer een beetje sprake van spanning

De spanning was echter van korte duur. Invaller Brahim Bakni schoot op aangeven van Danny Beemsterboer de 4-1 tegen de touwen, waarna de wedstrijd gespeeld was. DZS kwam nog wel terug tot 4-2, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Zodoende boekte AFC'34 een belangrijke overwinning en krijgt het nummer vier SRC weer in het vizier. Die plek geeft aan het einde van de rit normaal gesproken recht op deelname aan de nacompetitie. 

Opstelling AFC'34: Lennart Lakeman; Dennis Jong (70' Remzi Katan), Jimmy Beemsterboer (c), Jesse Tielbeke, Philip Brommer; Chiel Hartman, Volkan Orhangazi (60' Leroy de Jong), Danny Beemsterboer; Martin Jongejan, Verdi Sambo (65' Brahim Bakni), Joshua Souisay

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op