AFC-LOGO-OK-1-small 

toernooi winst AFC 34 nieuw JO 13-2

zondag, 11 juni 2017,

AFC JO13-2 nieuw , 2017-2018   ,toernooi   Hercules, 11-06-2017

 

Begin Juni en het “oude” seizoen zit er nu toch echt op. Definitief kunnen de nieuwkomers zich nu AFC- ers noemen , na best wel een lange aanloopperiode van test trainingen , trainingen en oefen/selectiewedstrijden .  Senna, Joery , Sem, Charly , Defante, Finn  en Fawzi van harte welkom  in het leukste team van AFC . Leuk is belangrijk voor ouders maar vooral spelers, op deze leeftijd moeten ze het goed met elkaar kunnen vinden om uiteindelijk zichzelf en dus ook het team te verbeteren.

Vandaag dus de aftrap van een nieuw seizoen met een klein voorafje in Juni en vervolgens vanaf 14 augustus weer het vervolg. Hercules Zaandam toernooi met geen  top tegenstanders als je bekijkt vanuit topjeugdopleidingen maar wel tegenstanders van oudere leeftijd en dat is waar we komend seizoen ook mee te maken krijgen, jongens van minimaal één jaar ouder. Vandaag hadden we goed oefenmateriaal want sommige tegenstander waren ook nog met hun oude team gekomen , dus 2004 kinderen.  In volgorde Hercules ,  SVA,  Assendelft en SDW  waren de tegenstanders van vanmiddag.

Temperatuur boven de 25 graden en een kunstgrasveld, dus lekker heet. 2 wissels vandaag omdat Sem nog een weekend toernooi had in Friesland. De eerste wedstrijd tegen Hercules was een lastige, sterke jongens en AFC 34 moest toch wel even wennen in de nieuwe samenstelling, natuurlijk ook het 11 tegen 11 en ook een nieuwe coach. Maar het ging eigenlijk boven verwachting goed, onze “nieuwkomers” waren blijkbaar goed op hun gemak want speelden meteen lekker. Joery beet zich op de linksback positie lekker vast in zijn tegenstander en was opbouwend goed aanspeelbaar, een bekend gezicht voor hem, want Senna stond op de linkshalfpositie en deed dit erg goed, met flair.

Bij Senna begon , via snelle passing, het combinatievoetbal waar AFC 34 goed in is en werd ook regelmatig , via Daan de verplaatsing naar de andere flank gezocht. Fawzi was lekker fel en goed in de omschakeling naar aanval. Defante stond in tegenstelling tot enkele toernooien nu op het middenveld, was niet altijd gelukkig in zijn acties, maar toonde wel de passie om de bal meteen weer terug te willen hebben, dat willen we zien. Onze inval keeper Stijn is wat meer een lijnkeeper als Finn maar  gaat dit jaar ook leren om wat verder voor zijn goal te  keepen. Zeker met de buitenspelregel  is dat een veel belangrijker onderdeel als vorig jaar. Maar Stijn deed het vandaag erg goed en liet zich ook niet passeren vandaag en als het wel gebeurde was daar onze motormuis Nils met een redding op de doellijn. Na een 1-0 tegen Hercules volgde een 3-0 tegen SVA, waarbij een prachtig doelpunt ( geplaatst schot in de bovenhoek) viel te noteren. Assendelft was de volgende tegenstander en deze jongens waren dus 2 jaar ouder.  Na even te moeten wennen werd via goed druk zetten en snel combinatievoetbal de bakens verzet en na doelpunten van Aloys ( mooie assist van Boyd) en een solo van Guus werd de overwinning , 2-0 binnengehaald.  Overwinningen zorgen voor vertrouwen en zo werd de laatste wedstrijd ook tegemoet getreden, met vertrouwen.

SDW waar we in de competitie nog tegen hadden gelijk gespeeld werd nu redelijk éénvoudig naar een 2-0 nederlaag gespeeld. Belangrijker was ook dat er al redelijk met buitenspel   werd omgegaan en de ruimten ( nu op een groot veld)  werden  goed benut.

Al met al een goede start van een nieuwe campagne en op naar de volgende wedstrijden.

R.O.hercules toernooi

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op