AFC-LOGO-OK-1-small 

Strompelend O14-2 op weg naar competitiekraker tegen Bergen (AFC"34 -KFC 2-1)

woensdag, 07 november 2018,

De O14-2 speelde  afgelopen zaterdag een lastige thuiswedstrijd tegen ( de ex-profclub) KFC uit de Koog aan de Zaan. Het was bijna een kopie van de vorige wedstrijd tegen DSS. Ook nu was de keeper van de tegenpartij erg goed in vorm en (bijna) onpasseerbaar . Maar ook keeper Dean was in uitstekende doen,zodat AFC na het laatste fluitsignaal met 3 punten opgelucht kon ademhalen.

AFC blijft koploper, en mag a.s zaterdag tegen het op de tweede plaats staande Bergen laten zien dat dit niet onterecht is .

AFC begon voortvarend  aan de wedstrijd met twee corners waaruit grote kansen kwamen maar geen doelpunten opleverden. Eerst Luuk met een afgemeten bal op de voet van Mitzi (net over) en daarna Mitzi die de bal panklaar bij Ali bezorgde. Helaas ontbrak de precisie en ging ook deze kans verloren.. De eerste grote kans voor KFC kwam na ongeveer 10 minuten spelen. Maar deze werd recht in de handen van Dean geschoten. Na nog een goede ingreep van de KFC keeper ,was hij even later toch kansloos bij de 1-0 . Een vrije trap van Ali belandde prachtig in de kruising. Dit huzarenstukje was zelfs voor de vrij grote doelman te machtig !

Onze grensrechter Maurizio, die de hele eerste helft meer oog had voor het damesvoetbal op het naastgelegen hoofdveld .. had gelukkig wel geconstateerd dat KFC in buitenspelpositie scoorde . Zodoende bleef het 1-0 en kon AFC zelfs de score verder uitbouwen. Diego, die deze wedstrijd niet het meest gelukkig was in zijn actie"s was de aangever bij de 2-0. Zijn teruggelegde bal werd door Juup dankbaar aanvaard en in de verre hoek geschoten.

Na rust was het weer de KFC keeper die bij de eerste beste aanval van AFC goed stond opgesteld. Aan de andere kant stond gelukkig Dean...Hij gaat elke woensdag naar keeperstraining, en dit werpt duidelijk zijn vruchten af. Een te zachte terugspeelbal en daarbij behorende kans werd vakkundig onschadelijk gemaakt. Ook de daaropvolgende pogingen van de mannen uit de Zaan leverde geen treffer op . Of ze werden slordig uitgespeeld, en anders kon de verdediging nog  reddend optreden.

Maar KFC werd steeds sterker , en het spelbeeld gaf aanleiding dat de aansluitingstreffer in de koude lucht hing. En omdat het voetbal van AFC ook niet echt hartverwarmend was, had het thuispubliek een moeilijk middagje.

De 2-1 kwam er dan ook.  Dean kon bij het eerste schot nog redding brengen ,maar in tweede instantie was hij geklopt. Als de thuisploeg direct na de aftrap de bal weer snel kwijt is was daar de gelijkmaker al bijna ! Maar weer stond de AFC doelman op de juiste plek.

Diego had aan alle onzekerheid een einde kunnen maken , maar zijn vizier stond deze wedstrijd niet op scherp. Zijn poging ging centimeters langs de verkeerde kant van de paal.

Met hangen en wurgen bleef het 2-1 . De coaches mogen verder puzzelen hoe a.s zaterdag BSV Bergen moet worden bestreden. Nu werd er ook voor 3-4-3 gekozen , maar 4-3-3 is ook een optie waarin ze dit seizoen vaak spelen. We zullen het zaterdag zien aan de Robonsbosweg ( 1445 uur)

En als Maurizio vandaag als trainer van de O14-2 ( Thijs was op trainerscursus in het kader van "elke dag de kans om beter te worden" ) niet werd afgeleid door vrouwelijk schoon… dan gaat de ploeg goed voorbereid richting de topper !

Robert Keesen

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op