AFC-LOGO-OK-1-small 

Strijdend AFC’34 1 (zat.) nipt onderuit tegen ODIN 2

zondag, 01 september 2019,

Het eerste zaterdag elftal heeft gister een nipte nederlaag geleden tegen ODIN 2, uitkomend in de reserve hoofdklasse. In Alkmaar stonden de bezoekers halverwege de eerste helft op een 0-2 voorsprong maar via treffers van Martin Jongejan en Verdi Sambo kwamen de gastheren nog voor rust langszij. In de tweede helft besliste ODIN de wedstrijd een kwartier voor tijd middels een klutsgoal.

Het was voor trainers Patrick Terwijn en Tony Numan vooraf ongetwijfeld even puzzelen. Door vakanties en blessures kon de technische staf geen beroep doen op Sacha Boots, Chiel Hartman, Brahim Bakni, Philip Brommer, Mitchell Becker, Shane Dingena en aanvoerder Jimmy Beemsterboer. Dat was het eerste kwartier ook wel te merken. AFC’34 had het moeilijk en werden terug gedrukt op eigen helft, zonder overigens heel grote kansen weg te geven.

Na een minuut of tien kwamen de bezoekers wel aan de leiding. Na een diepe bal kwam het speeltuig na een carambole tegen de hand van Dennis Jong, waarna de bal op de stip ging. Een onterecht gegeven penalty, die door de bezoekers wel resoluut werd binnengeschoten. Halverwege de eerste helft zou ODIN zelfs op 0-2 komen. Na onnodig balverlies op eigen helft profiteerden de Heemkerkers dankbaar door van afstand de tweede treffer van de middag te maken.

AFC’34 toonde echter veerkracht. De Alkmaarders kregen al meer grip op de tegenstander, met als resultaat ook de nodige kansen. Tien minuten voor rust was het Martin Jongejan die met een knal van afstand voor de aansluiting zorgde. De aanvaller bracht hiermee het geloof bij zijn ploeg definitief terug, waarna de gastheren op jacht gingen naar de gelijkmaker. Die zou op slag van rust ook vallen. De sterk spelende Verdi Sambo kwam oog in oog met de vijandelijke doelman en rondde koeltjes af.

Na de pauze ging het spel over een weer. ODIN was tweemaal dichtbij de de voorsprong maar zag doelman Lennart Lakeman en de lat roet in het eten gooien. Aan de andere kant waren er kansen voor Joshua Souisay en Verdi Sambo, alleen gescoord werd er niet. Een kwartier voor tijd mochten de Heemkerkers van geluk spreken dat het met elf man op het veld mocht blijven staan na een charge van een van de aanvallers op Lennart Lakeman. Gelukkig kon de doelman verder, waarna de wedstrijd leek uit te draaien op een gelijkspel. Toch waren het uiteindelijk de bezoekers die op voorsprong kwamen. Uit een corner wist ODIN dankbaar gebruik te maken van wat miscommunicatie in de Alkmaarse defensie en kon het van dichtbij scoren.

In het restant van de wedstrijd gingen de Alkmaarders alles of niets spelen en waren nog enkele keren dichtbij de gelijkmaker. Marius Wiegman was vlak voor tijd nog het dichtste bij de 3-3, maar de verdediger zag zijn kopbal gekeerd worden door de doelman van ODIN. Kort hierna werd er afgefloten, waardoor het eerste officiële duel eindigt in een nederlaag, maar wel eentje met perspectief. AFC’34 speelde namelijk gegroepeerd, als een team en met een gigantische strijdlust. Als deze teamspirit kan worden doorgetrokken naar de competitie kan het nog een mooi seizoen worden.

Opstelling AFC’34: Lennart Lakeman; Dennis Jong, Marius Wiegman, Jesse Thielbeke, Remzi Katan; Max Ruiter (46’ Leroy de Jong), Volkan Orhangazi (c) (85’ Rene Boudzga), Martin Jongejan; Joshua Souisay, Verdi Sambo, Joël Smit (70’ Omar Hassan)  

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op