AFC-LOGO-OK-1-small 

Purmersteijn JO11-1 tegen AFC 34 JO11-1

zaterdag, 06 mei 2017,

Purmersteijn JO11-1 tegen AFC 34 JO 11-1 ,     Purmerend , 06-05-2017

 

Waarschijnlijk de laatste wedstrijd van de competitie dit jaar en in principe is alles nog mogelijk, vooral als vandaag Zeeburgia steken laat vallen. Anders is het vooral focussen op de 2e plaats maar hoe of wat of waar, we zullen onze eigen wedstrijd eerst moeten winnen en dat valt tegen Purmersteijn nooit mee.  Taaie , fysieke ploeg die vaak op het randje speelt en ondanks hun blanco scorekaart tot heden altijd een ploeg om rekening mee te houden.

Een koude, winderige ochtend waarbij de wind dwars over het veld stond, een ervaren scheidsrechter en veel publiek. AFC 34 kwam goed uit de startblokken en de eerste goal had er feitelijk na 3 minuten al in kunnen liggen. Na dit openingsoffensief kwam Purmersteijn wat beter in de wedstrijd en ontstonden er voor hen ook kansen. Vooral het feit dat Purmersteijn in een wat afwijkende opstelling / veldbezetting speelde maakt het voor onze jongens altijd wat lastiger. Met 2 spitsen spelen houdt altijd in dat je de ruimten goed moet afschermen en veel met elkaar moet communiceren.

Daan had het er maar druk mee en mede vanwege de stevige wind ging het uitverdedigen niet altijd zorgvuldig met als gevolg veel omschakelmomenten. Halverwege de 1e helft kregen we recht voor doel op 25 meter afstand een vrije trap en een mooie wreeftrap  later lag de bal van Daan al in het net , 0-1.  Als AFC 34 de bal op de grond liet rondgaan was er geen houden aan voor Purmersteijn . maar dat deden we dus te weinig.  Enoch probeerde dat af en toe te doorbreken door middel van enkele rushes, wat ook tot een mooie kans leidde , maar veelal ging er veel te veel door de lucht met allerlei halve omhalen , geheven benen, hakjes en kopballen recht omhoog, rommelig dus. Toch wisten we voor de pauze nog een tweede goal te maken, mooie combinatie en nu wel een afronding door Giandro, na mooi voorbereidend werk van Guus en Julian, 0-2.  Corners hadden we te over en vooral vanaf de zijde waar de wind vandaan komt. Dan is het logisch te verwachten dat de ballen doorschieten of voorbij het doel zeilen, dus voorbij het doel moet ook iemand staan.

Gelukkig konden we met deze comfortabele 0-2 gaan rusten, mede door een prachtige actie van Thies die een bal van de doellijn redde. Zo'n rustpauze is altijd een kans  om de puntjes op de i te zetten door zowel coach als spelers.

Wat er gezegd is in de pauze weten we niet, maar meteen vanaf de start van de 2e helft overheerste de chaos.

De veldbezetting was niet goed , het omschakelen te laat en we gaven te weinig druk op de bal. Natuurlijk kan het ook zijn dat Purmersteijn wat feller uit de startblokken kwam, maar dat hadden we kunnen verwachten. Dit resulteerde al snel in een verdiende treffer voor Purmersteijn, 1-2 en dus was de spanning weer terug. Nadat de laatste wissels waren doorgevoerd werd de veldbezetting weer wat beter en kwam onze aanvoerder Thies ook weer beter in z’n spel. Thies stond de hele wedstrijd rechtsback en daar voelt ie zich blijkbaar goed want hij was onze uitblinker vandaag ( vond ik) . Die band doet blijkbaar wonderen, dus Thies for captain !

Purmersteijn bleef hoop houden en opportunistisch strijden voor zijn laatste kans op een puntje.

Daardoor gaven ze achterin meer ruimte weg en nadat Guus op eigen helft werd aangespeeld draaide hij de gashandle helemaal open en aan het eind van die sprint/dribbel lag de 1-3 in het net, wat een opluchting voor het team en supporters. AFC 34 ging nu weer wat makkelijker voetballen en Purmersteijn nog meer alles of niets. AFC 34 kreeg weer een vrije trap op 25 meter van het doel en nu was de beurt aan Ties Jacet om zijn Ronaldo kwaliteiten te tonen. De keeper kon de goed ingeschoten bal nog wel pareren maar uit de scrimmage / flipperkast die volgde wist Aloys de bal over de lijn te krijgen, 1-4.

De wedstrijd was nu wel gespeeld en doordat Zeeburgia ook had gewonnen ( net aan trouwens !!) zijn we definitief 2e geworden in hoofdklasse 1.  Feitelijk betekent dat we als 2e zijn geëindigd van Nederland, want de toernooien hebben geleerd dat west 1 er toch wel met kop en schouders bovenuit steekt qua niveau.

Wat nu nog rest zijn de toernooien en dan kunnen we langzamerhand gaan terugkijken op een fantastisch jaar.

R.O.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op