AFC-LOGO-OK-1-small 

Publiek grote winnaar bij RKVV DSS - AFC"34 O14-2 (3-5)

zondag, 28 oktober 2018,

AFC34 014 2 dss

De O14-2 speelde vandaag de lastige uitwedstrijd tegen RKVV DSS uit Haarlem .Het werd na  (weer) een 1-0 achterstand en een ruststand van 1-3 uiteindelijk 3-5. Een terechte overwinning , maar het zal voetballend toch beter moeten als ze de eerste plaats willen vasthouden.

Op het late aanvangstijdstip (1615 !) werd er,  nadat al spelerspassen waren gecontroleerd afgetrapt . Dit late tijdstip heeft er waarschijnlijk mee te maken dat DSS over bijna 1200 jeugdleden beschikt ! 

Het wedstrijdverloop begon voortvarend voor AFC "34 . Diego die bij zijn eerste poging nog op de keeper stuitte werd daarna binnen de zestien onregelmentair neergehaald. De toegewezen strafschop werd door Jayden echter overgeschoten !

Aan de andere kant was het wel gelijk raak, met een lange rush van eigen helft scoorde de spits van de  groen/witten bij de allereerste kans (1-0) Na deze tegentreffer is AFC ondanks het late tijdstip eindelijk wakker !  AFC , dat in geleende blauwe hesjes speelde (de kledingtas stond nog in Alkmaar) kwam op de verdiende voorsprong . Ali zorgde voor de gelijkmaker en JR ( JeroenRomijn) maakte de 1-2 . Een mooie voorsprong, maar AFC bleef rommelig voetballen en maakte vaak de verkeerde keuzes. Ook de scheidsrechter deed hier aan mee, kleine overtredingen werden afgefloten en bij de echt stevige werd doorgespeeld. Bij zo niet afgefloten stevige overtreding op de doorgebroken Diego kwam de nieuwe EHBO tas van verzorgster Bianca er zelfs aan te pas…Na een bal op de paal kwam AFC terecht op de 1-3 . Het was Tim die eindelijk na meerdere pogingen het net wist te vinden en de ruststand bepaalde .

Na de theepauze was Tim wederom dicht bij een treffer, maar via de vingertoppen van de goede doelman van DSS ging de bal over de achterlijn . Echter werd de corner niet toegekend en kreeg DSS in de tegenaanval een vrije trap net buiten de zestien . Dit cadeautje werd met een mooie lage schuiver buiten bereik van keeper Dean goed uitgepakt door de gastheren. (2-3) 

Jayden, die met een gemiste penalty en als veroorzaker bij de 2-3 verder een zeer goede wedstrijd speelde was ook in aanvallend opzicht belangrijk . De verdediger die vanuit de achterhoede een paar tegenstanders  passeerde en zo kon opstomen om  Vince te bereiken die via een subtiele voetbeweging Mitzi in staat stelde om te scoren (2-4) 

Toch bleef het spannend op het Pim Mullier sportpark.... (oprichter KNVB)

De aansluitingstreffer (3-4) die werd gemaakt gaf  bij sommige AFC aanhangers toch wel wat samen geknepen billen... Maar uit onverwachte hoek kwam er redding !  De scheidsrechter stuurde een DSSer uit het veld zodat AFC de wedstrijd rustig kon uitspelen en zelfs de stand nog  op 3-5 kon zetten .

Met drie punten werd de JaapEdenLaan verlaten en waren we om  1830 weer op de Robonsbosweg , waar volgend weekend ex prof club KFC uit Koog aan de Zaan tegenover de O14-2 staat.   

Robert Keesen

  

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op