AFC-LOGO-OK-1-small 

Ondanks zware blessure van Benjamin Duin pakt AFC"34 O13-3 toch nog verdiend punt tegen Foresters !

zaterdag, 06 mei 2017,

Op deze mooie zaterdagochtend stonden de teams van AFC”34 O13-3 en de Foresters O13-3 tegenover elkaar op de Egelshoek in Heiloo. Deze streekderby”s leveren altijd veel strijd en spektakel op. Dat was in deze wedstrijd ook het geval , maar dan in het negatieve....
Want Benjamin, die vandaag ook nog tegen klasgenootjes speelde moest het strijdtoneel na 10 minuten verlaten met een gebroken bovenbeen !
Met twee invallers van O12-1 en in de tweede helft zelfs een speler/toeschouwer uit de O11 eindigde AFC dit duel in 1-1. Een prima prestatie. ! Die, als de kansen in de tweede helft waren benut er een overwinning had in gezeten. Maar deze wedstrijd, (die overschaduwd werd door de zware blessure van Benjamin) liet blijken dat de O13-3 er alles aan deed om voor Benjamin alles uit de kast te hebben gehaald voor een overwinning !

De eerste schermutselingen waren voor het doel van Foresters, tot twee keer toe was Enno er met zijn hoofd dichtbij. De eerste keer redde de keeper fantastisch en daarna kopte hij vrijstaand over . Na 10 minuten was daar weer zo grote kans voor AFC... Benjamin werd handig vogeltje vrijgezet voor de Foresters doelman, maar voordat hij de 0-1 kon aantekenen werd hij hard geraakt door de instormende keeper van Foresters !!
Tot onzetting van het vele publiek bleef Benjamin roerloos liggen en werd er al gevreesd voor een ernstige blessure. In mijn beleving duurde het erg lang voordat de scheidsrechter het spel stil legde en daarna snel duidelijk werd dat de onfortuinlijke AFC speler een zware blessure had opgelopen. Dankzij de voortreffelijke hulp van De Foresters ( bv verzorgster) was de Ambulance snel ter plaatse en kon de diagnose door het medische personeel worden vastgesteld.. een bovenbeen breuk !! Als voetbalvader ben je dan wel even stil en hoop je dat het allemaal snel goed komt en leef je mee met de ouders.

Een half uurtje na deze trieste afgang van Benjamin werd de wedstrijd toch voort gezet.... AFC nu inmiddels met 10 man, omdat Owen door een blessure ook het strijdtoneel moest verlaten.
Aan Foresters werd nog het verzoek gedaan om deze wedstrijd met 10 tegen 10 uit te spelen, maar dit werd helaas niet gehonoreerd door de club uit Heiloo …
Dan maar met 10 geel/blauwen leeuwen de strijd aan en zoals coach Norbert verwoordde , “haal alles uit de kast om ook voor Benjamin een goed resultaat te halen”. ! En zo geschiedde.... In die eerste helft bleef AFC goed voetballen , en bleef het in die zonnige omstandigheden strijden voor elke meter ! Alleen een scrimmage voor het doel van Hessel leverde een tegentreffer op . In een woud van spelers was er vlak voor rust een withemd die het laatste tikje gaf. (0-1)

Na rust , waar AFC dankzij toeschouwer en speler uit O11-3 (Eden) weer met 11 man stond was het eenrichtingsverkeer . Met de wind vol in de rug bleef de O13-3 vol op de aanval spelen . Achterin zat het goed op slot met Enno en de goed spelende Thijs. Ook Dylano , die beter speelde dan zijn vader Nando in zijn beste dagen was niet van de bal te krijgen.... De verdiende gelijkmaker kwam er dan ook ! Imran kon op randje buitenspel vrij doorlopen en rondde koeltjes af ! (1-1)
AFC was los … maar de kansen op 2-1 werden niet gemaakt. Jayden met een goed schot en Eden die net te kort kwam bleef de stand in deze tumultueuze wedstrijd op 1-1 .
Keeper Hessel die in de tweede helft weinig te doen had , werd het ook allemaal te veel... Na een reprimande voor hem wegens aanmerkingen op de leiding van de soms wat chaotische scheidsrechter werd deze turbulente wedstrijd afgefloten .

Het mooiste nieuws kwam tenslotte na de wedstrijd, de operatie van Benjamin is goed geslaagd !
Mocht u deze AFCer beterschap willen wensen , u kaartje kan dan naar:

Benjamin Duin
Van Der Kaaijstraat 22
1815 VM Alkmaar

Robert k

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op