AFC-LOGO-OK-1-small 

O19-1 zet goede reeks voort met karakter zege in Leidschendam

zondag, 19 maart 2017,

Voor de 3e opeenvolgende week mocht O19-1 zich opmaken voor een uitwedstrijd in Zuid Holland. Waar de voorbije weken Gouda en Leiden werden bezocht was het vandaag Leidschendam waar O19-1 mocht aantreden tegen RKAVV.
De heenwedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 3-2 zege voor RKAVV wat toen nog op de 2e plaats stond, maar in de periode daarna is er het een en ander veranderd. O19-1 is constanter gaan presteren en de prestaties van de thuisploeg zijn minder geworden, waardoor zij zich nu op plek 6 terug vinden.
De blessure boeg is bij O19-1 aan het leeglopen en ook van kaartenlast heeft O19-1 (nog) geen last. In vergelijking met vorige week was Milan weer fit genoeg om te starten en kon Boris ook weer bij de selectie aansluiten.


De opening van de wedstrijd was furieus van de zijde van O19-1. Een stormloop van aanvallen richting de goal van de thuisploeg, waar vooral de rechterkant met De en Chakib uitstekend liep. Zo was het ook niet vreemd dat het na 2 minuten via Nick 0-1 leek te worden na z'n goede actie van Chakib, maar onterecht vlagde de grensrechter van RKAVV deze goal af. Toch bracht dit moment O19-1 niet uit zijn ritme, want de kansen bleven komen en vooral Chakib, Emre en Bakni hadden de 0-1 (moeten) maken. Halverwege de 1e helft kwam de thuisploeg, vooral via de lange bal, wat meer in de wedstrijd en waren zij dichtbij een treffer. Een mooie bal van buiten de 16 werd door Nick geweldig uit de bovenhoek gehaald. Net toen het leek dat RKAVV de overhand zou nemen in de wedstrijd draaide O19-1 het om. Een prachtige aanval over de rechterkant werd door De goed voorgezet. Door de uitstekende bezetting voor de goal was het uiteindelijk Bakni die knap tegendraads met zijn links raak schoot. O19-1 bleef goed en geconcentreerd spelen op het grote veld van RKAVV. Een kleine 10 minuten later was het weer raak, weer ging de bal naar de rechterkant waar Chakib geweldig voorgaf en weer was de bezetting voor de goal uitstekend en kon Sercan met zijn hoofd de 0-2 maken. De wedstrijd leek op dat moment gespeeld, voetbaltechnisch blonk O19-1 uit op de meeste posities en achterin hadden Jerry, Milan, Demian en de uitblinkende Nick geen problemen. Toch werd het uit een standaardsituatie zomaar 1-2 door slap en niet geconcentreerd verdedigen.
In de rust werd afgesproken op dezelfde voet verder te gaan en voetballend de wedstrijd naar ons toe te trekken. Met Boris voor Emre begon O19-1 gelijk voortvarend en had het via Boris al binnen de minuut op 1-3 kunnen komen na een knappe actie.
Enkele minuten na de rust moest O19-1 met 10 man verder na een zeer dubieuze rode kaart voor wat heen en weer duwen.
O19-1 moest dus met 10 man 40 minuten de voorsprong te zien behouden en gelijk werd afgesproken dat de ploeg vanuit een 4-4-1 formatie zou verder gaan. Boris als diepste spits en Chakib rechts op het middenveld. O19-1 was veel op eigen helft, maar verdedigde goed en had nauwelijks iets te duchten van de aanvalsdrang van de thuisploeg. Het meeste gevaar werd gesticht via afstand schoten die allemaal door Nick uitstekend werden gepareerd.
De moegestreden en hard werkende Bakni en Chakib werden gewisseld voor de krachtigere en snelle Justen en Guillaume. Laatst genoemde had een kwartier voor tijd de 1-3 op zijn schoen, maar de keeper van RKAVV wist deze prima te pareren. In de laatste 5 minuten ging de thuisploeg nog op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een aantal hoekschoppen kwam het niet. Na 96 minuten floot de scheidsrechter af en aan de ontlading te zien bij iedereen kon je merken wat dit met de ploeg deed. De 4e opeenvolgende overwinning brengt ons nu naar plek 2 op de ranglijst. Geloof op meer zit zeker in de ploeg en het enige wat je kan doen is zelf zo door blijven gaan! Volgende week VFC thuis als volgende opponent.

Opstelling;
Nick; De Milan Jerry Demian; Martijn Bakni ('64 Justen) Sercan ('85 Salim); Chakib ('70 Guillaume) Nick Emre ('46 Boris)

Scoreverloop;
'26 0-1 Bakni
'35 0-2 Sercan
'42 1-2 RKAVV

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op