AFC-LOGO-OK-1-small 

O19-1 zet goede lijn voort en wint overtuigend

zaterdag, 04 maart 2017,

Na de knappe en verdiende zege tegen koploper ARC stond er nu een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Jodan Boys. De wedstrijd in Gouda stond al een aantal weken eerder gepland, maar kon toen door de hevige sneeuwval geen doorgang vinden. Van dat alles was vandaag geen sprake, onder zacht voorjaars weer kon er vandaag gewerkt worden aan de ingeslagen weg naar boven. Ten opzichte van de vorige wedstrijd was O19-1 genoodzaakt wat wijzigingen door te voeren. Zo waren Tristan, Koen en Boris niet fit genoeg om te spelen en kon Can door andere oorzaken niet aanwezig zijn.
Met Jerry en Demian terug in de achterhoede en Youssef (spits van O17-1) in de aanval werden de opengevallen posities ingevuld.

Vooraf waren we er op voorbereid dat de tegenstander defensief zou gaan spelen en spraken we af rustig en geduldig te blijven, de mogelijkheden komen altijd.
Vanaf de 1e minuut was dit speelbeeld ook zichtbaar. Jodan Boys trok met 11 man terug op eigen veld en probeerde iedereen in het centrum te houden, waardoor de ruimtes ontstonden aan de zijkant. O19-1 wist in het eerste half uur daar niet veel uit te halen, het bal tempo lag vaak te laag om de tegenstander uit elkaar te spelen. Toch waren de grootste kansen voor O19-1. Jerry kon uit een vrije trap vrij inkoppen, maar de keeper kon net keren en uit een geslaagde aanval was het Bakni die 1 op 1 met de keeper niet wist te scoren. Als Jodan Boys de bal wist te veroveren ging hij gelijk naar voren. Milan en Jerry hadden hun zaakjes prima op orde en kwamen hiermee niet in de problemen.
In de rust met elkaar afgesproken rustig te blijven en een tactisch aanvallende wissel in te brengen. De kansen komen altijd en als we hem maken dan zal de tegenstander wat meer naar voren moeten. Met Guillaume voor Demian, resulteerde dit meteen na de rust voor een snelle 0-2. Eerst was het Nick de Jager die vrij werd gespeeld en de rebound was een intikker voor de mee opgekomen Milan en even later was het een individuele actie van Sercan die bij de 2e paal door Youssef in de goal werd gebracht.
Bij Jodan Boys leek er iets geknakt en in plaats dat het de ploeg kracht gaf om er het beste van te maken kwam er onvrede in de ploeg en ontstond er wat meer ruimte voor O19-1 om de wedstrijd af te maken. Eerst was het Youssef die na een 1-2 met Nick hard in de korte hoek scoorde van 18 meter en daarna was het de ingevallen Chakib die vanaf de 16 meter raak schoot na een assist van de goed spelende Youssef. Ook nu was de koek nog niet op en was het Nick de Jager die na een knappe passeerbeweging de keeper passeerde en uit een lastige hoek de 0-5 wist te maken.
Het laatste kwartier zakte het niveau van de wedstrijd en leek O19-1 het wel goed te vinden, totdat de onverzettelijke Martijn met een mooie solo besloot anders te beslissen; 0-6.

Een hele keurige overwinning en gezien de andere resultaten in de competitie kunnen we weer naar boven kijken. Nu zaak om dit elke week vast te houden, met als eerst volgende tegenstander volgende week; UVS in Leiden.

Opstelling;
Nick van Duin; De Milan Jerry Demian ('46 Guillaume); Martijn Bakni ('61 Chakib) Sercan; Nick de Jager Youssef Emre ('71 Salim)

Scoreverloop;
'47 0-1 Milan
'53 0-2 Youssef
'63 0-3 Youssef
'68 0-4 Chakib
'70 0-5 Nick de Jager
'89 0-6 Martijn   

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op