AFC-LOGO-OK-1-small 

O19-1 wint voetbalgevecht van sc Feyenoord

zondag, 04 september 2016,

019-1 wint voetbalgevecht van sc Feyenoord

Op 3 september stond de eerste competitie wedstrijd op het programma in de 3e divisie A. Waar de O19-1 in het verleden in de competitie vooral oostwaarts moest kijken voor tegenstanders had de KNVB de lijn voor dit jaar eens anders gelegd, waardoor ploegen uit de westkant van Nederland (Den Haag, Leiden, Alphen aan de Rijn en Rotterdam) eens worden aangedaan.
Met sc Feyenoord kwam voor ons vandaag dan ook een onbekende tegenstander, behalve dat de grote broer natuurlijk eredivisie speelt.

12.15, onder mooi voetbal weer op een prachtige nieuwe kunstgras mat, werd er afgetrapt door beide partijen. Direct was duidelijk dat deze ploegen aan elkaar gewaagd waren. Weinig lange ballen en veel verzorgd voetbal van beide kanten in de openingsfase, waarbij al gauw duidelijk werd dat de centrale middenvelder van Feyenoord een goeie speler was. Tot veel kansen leidde het niet in het eerste kwartier, omdat er tot dan toe goed werd verdedigd. Na 16 minuten kwam daar verandering in. Goed doorgaan van Anfarnee, bezorgde de bal bij Boris die op zijn beurt Nick de Jager vrij zette voor de keeper. Uit een lastige hoek wist hij de bal onder de keeper door te schieten en bracht de stand op 1-0. In het vervolg van de eerste helft had Feyenoord regelmatig de bal, maar strandde alle goeie bedoelingen z'n 20 meter voor de goal van AFC'34, waar de verdediging een solide indruk maakte. In de omschakeling had AFC'34 al de wedstrijd kunnen beslissen, maar ballen van Boris, Chakib en Sercan werden niet gepromoveerd tot doelpunt.
In de laatste 10 minuten voor de rust kwam Feyenoord tot 2 mogelijkheden, die vooral voort kwamen uit onzorgvuldigheid in de opbouw. 

Na de rust stapte Feyenoord over op een ander systeem om meer grip te krijgen. AFC'34 paste zich hier op aan en er ontstond langzaam een echt gevecht op het veld. Het goeie spel van de eerste helft verdween langzaam, maar dit werd goed gemaakt doordat 2 ploegen met hun hart speelde voor de overwinning. 10 minuten na de rust resulteerde dit in de 2-0, een prachtige vrije trap van Sercan werd wederom door Nick de Jager omgezet in een goal. 
Feyenoord ging hierna nog opportunistischer spelen en kwamen er veel ruimtes in de omschakeling. De (grote) kansen om het af te maken waren niet aan AFC'34 meer besteed vanmiddag en dus groeide de druk van de Rotterdammers. In de 80e minuut kwam de ploeg dan ook terug tot 2-1. De scheidsrechter liet hierna heel lang doorgaan en in de 97e minuut was het Tijmen die met een geweldige tackel de gelijkmaker voorkwam. Na 101 minuten voetbal vond de scheidsrechter het wel eens tijd worden en was de 1e 3 punter dit seizoen een feit.   

Volgende week wacht de streek derby tegen DEM en hopelijk zien we dan een goed vervolg op dit goede begin van vandaag!

Opstelling:
Nick van Duin; Guilluame ('72 Tristan), Milan ('58 Demian), Tijmen, Anfarnee; Quincy ('70 Jerry), Martijn, Sercan; Chakib ('80 Emre) Nick de Jager ('69 Bakni) Boris

Scoreverloop:
'16 1-0 Nick de Jager
'55 2-0 Nick de Jager
'79 2-1 sc Feyenoord

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op