AFC-LOGO-OK-1-small 

O19-1 wint ruim in Hoogezand en start goed in de nacompetitie!

zondag, 14 mei 2017,

Voor de 1e wedstrijd van de nacompetitie mocht O19-1 naar de één na hoogste periodekampioen van de 3e divisie D, in dit geval vv Hoogezand. Een verre reis die ons voorbij Groningen in de buurt van de Duitse grens bracht.
Voor deze wedstrijd was het weer puzzelen, want in vergelijking konden vaste waardes als Justen, Martijn, Chakib en De om uiteenlopende redenen niet mee afreizen naar Hoogezand. Met Youssef, Joel en JayJay als extra opties uit O17-1 werd er 15.15 met vertrouwen gestart op het oude kunstgrasveld en een broeierig klimaat maakte het er niet makkelijker op.

De 1e minuut was voor de thuisploeg die vanaf de 16 meter de lat vonden, maar daarna nam O19-1 snel het heft in handen. Zo won Jerry op het middenveld al zijn duellen en had het centrale verdedigingsduo van Hoogezand alle moeite om Nick en Youssef van zich af te houden. Naarmate de 1e helft vorderde en O19-1 al diverse schotkansen had gecreëerd via vooral Sercan en Youssef was het na 28 minuten 0-1. Na een goeie actie over de linkerkant kwam de bal via Sercan bij Boris terecht, die vanaf randje 16 de bal opwipte en snoeihard achter de doelman schoot. Hoogezand stond nog te balen van deze tegenvaller, toen O19-1 liet zien waar het toe in staat is. Een prachtige aanval ging snel via Anfarnee, Bakni en Youssef en kwam voor de voeten van Nick de Jager, die slim zijn tegenstander uitkapte en overtuigend raak schoot. In de fase tot de rust was het enige dat O19-1 zichzelf kon verwijten dat het niet al uitliep naar een grotere voorsprong.
Op het fluitsignaal van het uitstekende arbitrale trio ging het weer even helemaal los, met onweer en zware regenbuien. Gelukkig duurde dit 20 minuten, waarna de wedstrijd weer hervat kon worden. De 2e helft werd mede door het warme weer zwaarder en het voetbal werd minder goed. O19-1 had achterin zijn zaakjes uitstekend voor elkaar en kwam nauwelijks in de problemen. In de omschakeling waren de momenten minder groot, maar Youssef had nog wel de 0-3 op zijn schoen halverwege de 2e helft. De keeper van Hoogezand kon deze goal voorkomen.
In de slotfase zette O19-1 nog één keer aan om zichzelf een nog betere uitgangspositie te verschaffen en dit pakte goed uit. Een vrije trap van Guillaume werd onderweg niet geraakt en viel in de verre hoek binnen. Het slotakkoord was voor Sercan, die de bal van Joel kreeg, 2 man passeerde en hard raak schoot.
O19-1 heeft zich met deze 0-4 overwinning een goede positie verschaft voor de halve finale van de nacompetitie, volgende week volgt de return tegen Hoogezand waar dit definitief verzilverd moet worden!

Opstelling:
Nick; Guillaume Milan Demian Anfarnee; Boris Jerry Bakni ('78 Joel) Sercan; Nick ('63 Koen) en Youssef  

Scoreverloop:
'28 0-1 Boris
'31 0-2 Nick
'86 0-3 Guillaume
'90+2 0-4 Sercan

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op