AFC-LOGO-OK-1-small 

O19-1 wint ook return van ADO'20 en plaatst zich voor de finale

maandag, 05 juni 2017,

Na de 1e halve finale met 5-2 te hebben gewonnen van ADO'20 stond op sportprak de Vlotter de return op het programma. In de reguliere competitie was het hier een aantal weken geleden 3-3 geworden en als die stand nu weer bereikt zou worden was dat voldoende voor het bereiken van de finale. Gelukkig waren de temperaturen vandaag gunstiger dan de tropische temperaturen van een week eerder. Zonder de geschorste Sercan en Demian en de op vakantie zijnde Nick kon er bij de aftrap wel weer een beroep gedaan worden op Nick en De. Vanuit de O17 was Issam bereid om ons te helpen vandaag.
De openingsfase van de wedstrijd was slordig van O19, regelmatig balverlies gaf de thuisploeg hoop om in de omschakeling in hun kracht te komen. Grote kansen leverde het overigens niet op, want Milan en Jerry heerste weer achterin, zoals wel vaker dit seizoen.
Toen de 1e storm een beetje was gaan liggen en was het aan de andere kant gelijk raak. Na een vlotte combinatie tussen Boris en Bakni, was het eerst genoemde die vanaf de 16 meter prachtig de verre kruising wist te vinden. Bij ADO'20 zag je dat de moed in de schoenen zakte, want de thuisploeg moest nu immers 5x scoren om de finale te bereiken tegen  een O19-1 wat nauwelijks cadeautjes weggeeft.
Het tempo uit de 1e helft zakte langzaam weg en beide ploegen hadden 1 grote mogelijkheid om te scoren. Eerst wist de spits van ADO'20, na overigens een fraaie actie, de bal niet laag te houden bij het afronden en aan de andere kant werd een fraaie voorzet van Boris door Bakni uit de lucht op waarde geschat, maar ging de inzet net naast de verkeerde kant van de paal. Ook had de keeper van ADO'20 nog een mooie redding in petto op een inzet van buiten de 16 van Bakni.
In de 2e helft probeerde ADO'20 het nog wel met een extra aanvallende wissel, maar kansen leverde het de thuisploeg niet meer op. Het gaf O19-1 in de omschakeling veel ruimte, maar het vizier stond bij de meeste niet meer op scherp om er nog een grote uitslag van te maken. Toch viel 20 minuten voor tijd nog wel de 0-2. Een individuele actie van Youssef vond doel na een schot van 18 meter. Het laatste kwartier was voor  beide ploegen keizersbaard. Compliment voor ADO'20 die zich in vergelijking met andere teams niet door teleurstelling lieten gaan en zo kon de scheidsrechter na 92 minuten zonder een kaart te hoeven trekken af te fluiten. Volgende week wacht de finale tegen DEM, wederom een ploeg uit onze eigen competitie. De winnaar van deze wedstrijd op neutraal terrein speelt volgend jaar in de 2e divisie!

Opstelling;
Nick; De ('11 Tristan) Milan Jerry Anfarnee; Martijn Bakni ('54 Chakib) Justen ('46 Koen); Boris ('76 Issam) Youssef Guillaume

Scoreverloop;
'11 0-1 Boris
'70 0-2 Youssef 

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op