AFC-LOGO-OK-1-small 

O19-1 wint boeiend duel met HFC EDO

zondag, 13 november 2016,

Voor O19-1 stond in de 10e speelronde een wedstrijd op het programma tegen EDO uit Haarlem. In onze competitie een 'dichtbij wedstrijd' te noemen, daar de meeste wedstrijden richting Den Haag en Rotterdam gaan. EDO in de afgelopen seizoenen een lastige tegenstander gebleken voor AFC'34 O19-1 speelde met een elftal waar geen enkel bekend gezicht van het verleden seizoen te zien was en dus was het afwachten wat deze ontmoeting zou brengen. O19-1 begon als subtopper aan deze wedstrijd en wilde graag deze aansluiting behouden, de gastheren bivakkeren in de middenmoot en hadden hun zinnen gezet richting de subtop te kunnen gaan kijken.
De wedstrijd ving om 12.15 aan op het hoofdveld en de openingsfase was gelijk spectaculair. Een actie van Boris in de 1e minuut, kwam bij Bakni die met een subtiele pass Nick de Jager voor de keeper zette. Nick werd hard gevloerd door de doelman van EDO en dus volgde een terechte strafschop. Boris ging achter de bal staan en liet de doelman kansloos. Een mooie opsteker in deze wedstrijd was dit te noemen.
De tien minuten die volgde ging het spel over en weer zonder dat er echt wat gebeurde. Hierna nam EDO het heft in handen en probeerde AFC'34 onder druk te zetten en als het aan de bal was veel positiewisselingen zonder bal uit te voeren. Vooral de aanvoerder en de linksbuiten van EDO waren regelmatig in die fase een plaag voor de verdediging van ons. Heel veel werk kreeg Nick van Duin ook niet te doen, het gevaar zat hem vooral in vrije trappen en corners die steeds onschadelijk gemaakt moesten worden en wat ook relatief eenvoudig gebeurde.
O19-1 kwam in de 1e helft niet echt aan voetballen toe, maar had toch in de omschakeling twee keer kunnen/moeten scoren. Eerst werd Boris weggestuurd die de doelman op zijn pad vond en later had diezelfde Boris, Bakni een vrije kunnen schenken, maar duurde het te lang voor de bal er kwam. 10 minuten voor de rust een vervelend moment, Tijmen kwam bij een duel om de bal verkeerd te recht en klapte zijn enkel dubbel. Tijmen die de afgelopen jaren veel door zwaar blessure leed getroffen word, moest eraf en na onderzoek in het ziekenhuis werd het duidelijk dat het voor Tijmen al winterstop is. Anfarnee werd zijn vervanger op het middenveld en met deze wissel kwam er meer grip op het spel van EDO. Anfarnee lukte het om de nummer 10 van EDO te beteugelen en er ontstonden bij de Haarlemmers meer irritaties onderling. Met een 0-1 stand werd de rust bereikt.
In de rust werd de tegenstander geanalyseerd en nieuwe afspraken gemaakt om het heft weer in handen te nemen. Een eventuele 0-2 zou deze wedstrijd in het slop gooien. EDO probeerde het na de rust weer, maar AFC'34 had het veel beter voor elkaar en de thuisclub kwam nauwelijks nog gevaarlijk door. Can en De hadden hun zaakjes nu op orde en met een ontketende Martijn achterin werd niks meer weggegeven. EDO ging steeds meer ruimte weggeven en het lag dan ook echt alleen aan O19-1 dat het verschil niet snel opgevoerd werd. Nick de Jager, na een prachtige pass van Boris, wist 1 op 1 niet af te drukken, Guillaume schoot voor open goal op de lat en de rebound van Bakni ging er ook niet in. Even later dook Bakni weer op voor de goal en ook nu ging hij er niet in. In de slotfase werd Bakni gewisseld voor Jerry om de overwinning over de streep te trekken. 2 minuten na deze wissel was de wedstrijd beslist. Een mooie schijnbeweging van Guillaume en een nog mooiere pass werd met het hoofd door Nick de Jager gepromoveerd tot doelpunt en beslissing in deze wedstrijd. Zo besloot O19-1 om een spannende wedstrijd, waarin de ploeg het de 1e helft lastig had met de thuisploeg in winst om te zetten en kan het blijven kijken wat er bovenin gebeurd. Volgende week wacht een thuiswedstrijd om de beker tegen Purmersteijn!

opstelling:
Nick v d; De Milan Martijn Can; Tijmen ('36 Anfarnee) Bakni ('83 Jerry) Sercan; Koen ('46 Guillaume) Nick de J Boris

doelpunten:
'2 0-1 Boris
'85 0-2 Nick de J

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op