AFC-LOGO-OK-1-small 

O19-1 verslaat Barendrecht met overtuigend spel en cijfers

zondag, 27 november 2016,

De laatste wedstrijd van de heenronde in de 3e divisie A betekende voor O19 een thuiswedstrijd tegen Barendrecht. O19 begon als nummer 3 aan de wedstrijd met 19 punten uit 10 duels en Barendrecht als nummer 6 met 15 punten uit 10 duels. Op voorhand was het verschil tussen beide ploegen vooral het aantal tegendoelpunten wat moest geïncasseerd worden in wedstrijden.
Aangezien O19 de eerste 2 wedstrijden in de 2e periode had gewonnen was het ook voor die strijd interessant om te zien wat de ploeg vandaag kon brengen.

Onder mooi najaarsweer werd om 12.30 afgetrapt op het mooie A veld van AFC'34. O19 had duidelijk vertrouwen getankt de laatste competitie wedstrijden, want het overrompelde Barendrecht in de openingsfase aan alle kanten. Met Jerry en Martijn op het middenveld werd de bal overal veroverd en in de laatste fase waren Bakni, Sercan en Boris steeds hun tegenstander de baas. Na 3 minuten was het 1-0. Na een pass van Sercan op Boris en een simpele passeerbeweging kon laatstgenoemde de openingstreffer noteren. Het spel werd er alleen maar beter van, overal 1,2x raken en overtuiging in acties. Na 7 minuten, na goed doorzetten van Jerry, kwam uiteindelijk de bal in de 16 voor de voeten van Bakni. Deze liet zijn uitstekende optreden belonen met de 2-0 van zijn schoen. Ook nu was het nog niet over in de openingsfase. Sercan passeerde zijn tegenstander mooi en met een afstandsschot bracht hij de keeper zodanig in problemen dat de rebound voor Nick de Jager een koud kunstje was. Wat een weelde, mooi positiespel, overal druk op de bal en scorend vermogen!

Tot de rust domineerde O19, het kreeg geen één kans te verwerken en had zelf genoeg mogelijkheden om al uit te lopen naar een monsterscore voor de rust, maar in de laatste fase werd het of te nonchalant of werd het gunnen naar elkaar zo erg dat er vergeten werd de trekker over te halen. In de rust waren de aandachtspunten alleen; hoe houden we dit vast en hoe vergroten we de voorsprong.

De trainer van Barendrecht had in de rust duidelijk zijn mannen verteld dat hij er niet vrolijk van was geworden, want de tegenstander probeerde gelijk na de rust met veel mensen voor de bal druk te geven en het duel te laten kantelen. Deze hoop was 3 minuten na de rust al voorbij, na goed overzicht van eerst Boris en daarna Bakni, was het rechtsback De die aansloot bij de 16 meter en in plaats van zelf te schieten subtiel Nick de Jager weg stak die met een versnelling zijn 2e en de 4e van O19 kon maken.
Barendrecht hield stug vol om aan te zetten en O19 werd ook wat slordiger. Na wat laconiek opbouwen en een onrustige bal naar voren wist een speler van Barendrecht van een behoorlijke afstand mooi te scoren. Hierna stroopte de O19 zijn mouwen weer op en kreeg het kansen via Bakni na een schitterende actie, Martijn en Nick. Uiteindelijk was het Bakni die met een mooie individuele actie de keeper passeerde en de 5-1 liet noteren. In het slot van de wedstrijd deed de O19 het wat rustiger aan, al had het via Koen (vrije trap, de lat) en Martijn (lat) de score kunnen uitbouwen. Nadat Jerry, na een flinke botsing, het veld had moeten verlaten was het alleen nog Martijn die vlak voor tijd de 6-1 binnenkopte uit een corner.

Al met al een mooie wedstrijd vandaag van de O19. Er zit veel voetbal en verdedigende kracht in deze ploeg. Met 9 punten uit 3 wedstrijden in de 2e periode, en nog wedstrijden tegen sc Feyenoord en DEM voor de winterstop, is er een interessante fase aangebroken!

Opstelling:
Nick van Duin; De Milan Demian Anfarnee ('80 Can); Martijn Bakni Jerry ('74 Guillaume); Sercan Nick de Jager ('80 Emre) Boris ('70 Koen)

Scoreverloop:
'3 1-0 Boris
'7 2-0 Nick de J
'11 3-0 Bakni
'48 4-0 Nick de J
'58 4-1
'66 5-1 Bakni
'88 6-1 Martijn

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op