AFC-LOGO-OK-1-small 

O19-1 vergeet numeriek voordeel uit te buiten en speelt gelijk bij DEM

dinsdag, 13 september 2016,

De 2e competitie wedstrijd bracht ons 'de derby' tegen rkvv DEM. Traditioneel een lastige ploeg voor ons om tegen te spelen. Nadat beide ploegen de 1e wedstrijd winnend hadden afgesloten was dit een leuke graadmeter om te zien waar we zouden staan.

De wedstrijd begon op het hoofdveld om 15.00 en het warme kunstgras was fysiek een plaag voor beide ploegen. DEM zette ons vanaf de 1e minuut onder druk en daar hadden we in het begin moeite mee om onderuit te voetballen. Te lang bleven we zoeken naar de voetballende oplossing, maar lag de ruimte ergens anders. Doordat DEM overal 1 man doorschoof, stond het achterin 1 vs 1. Naarmate de 1e helft vorderde begonnen we in te zien dat daar onze kansen te halen vielen en door slim spel van Nick de J, stond Chakib 2x voor de keeper, maar de bal wilde er niet in.
DEM bleef dreigend en doordat wij de bal te makkelijk weggaven werd de druk voor de rust groter. De 1e echt grote kans voor de Beverwijkers was ook gelijk een doelpunt. De spits van DEM kon ongehinderd aannemen op de penalty stip en Nick van D kansloos laten. Bakni was op dat moment al het veld verlaten met een blessure aan zijn hand. Quincy was zijn vervanger rechts op het middenveld.

In de rust werden andere afspraken gemaakt en een aantal posities gewijzigd. Met De en Demian voor Milan en Guillaume gingen we de 2e helft van start. Deze was veel overtuigender, Demian liet niks heel meer van de in de 1e helft zo gevaarlijke spits en Martijn zorgde voor rust achterin door soms de simpelste weg te kiezen. Het voetbal werd beter en AFC'34 nam de wedstrijd in handen. Al na 5 minuten had dit succes, een onderschepping van De, kwam voor de voeten van Quincy die Nick de J vond en die op zijn beurt Chakib het laatste werk gaf. Hij schoot beheerst net buiten de 16 de gelijkmaker tegen de touwen. Bij DEM leek er wat geknakt en kwam er meer irritatie in de ploeg met diverse gele kaarten tot gevolg. AFC'34 nam de wedstrijd verder onder controle met een steeds sterker spelende Sercan op het middenveld.
DEM probeerde met nog meer druk de wedstrijd weer in handen te krijgen, maar doordat wij de bal sneller achter de laatste lijn kregen werd dit gelijk hun zwakte. De centrale verdediger kon bij Boris niks anders doen dan haken en werd terecht met rood van het veld gestuurd. In de laatste 20 minuten ging AFC'34 op zoek naar de winst en kwam er ook veel dreiging richting de goal van DEM met een aantal grotere en kleinere kansen. In de omschakeling was DEM nog 1x dichtbij met een schot op de paal. In de slotminuut volgde er nog een 2e rode kaart voor een speler van DEM na een (te) harde tackle op Sercan. Verder dan 1-1 kwamen we helaas niet meer, maar het goede gevoel dat we DEM de 2e helft onze wil konden opleggen bleef hangen. Volgende week wacht weer een volgende uitdaging; Jodan Boys uit Gouda komt dan op bezoek.

Opstelling:
Nick van D, Guillaume ('46 De) Milan ('46 Demian) Tijmen ('78 Koen) Anfarnee; Bakni ('36 Quincy) Martijn Sercan; Chakib ('52 Emre) Nick de J Boris

Doelpunten:
'40 1-0 DEM
'50 1-1 Chakib

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op