AFC-LOGO-OK-1-small 

O19-1 speelt niet zijn beste wedstrijd, maar wint wel!

zaterdag, 11 maart 2017,

Speelronde 16 van de 3e divisie A bracht ons vandaag in Leiden waar O19-1 te gast was bij UVS. Op voorhand leek dit een eenvoudige wedstrijd te worden tussen de nummers 12 en 3 van de ranglijst en ook de ploegen met de slechtste en beste doelsaldo's van de competitie.
Nog altijd zonder Boris, Tristan, Can, Anfarnee en Koen gingen we vandaag op pad met Justen en Amir als extra krachten.
In de warming up bleek Milan niet fit genoeg te zijn, waardoor Justen gelijk zijn opwachting kon maken in het centrum naast Jerry. Verder keerde Chakib na lang blessureleed weer terug in de basis, dit ging ten kostte van Youssef die vandaag weer met O17-1 speelde.

De start van de wedstrijd was moeizaam van beide kanten. Op een zwaar, oud kunstgrasveld was het niet gemakkelijk om ons goede positiespel te presenteren en kon UVS in de openingsfase meekomen door de beuk erin te gooien. O19-1 speelde nonchalant en leek het te makkelijk op te nemen, zonder dat het een enkele keer in de problemen kwam. Zelf kwam het tot een aantal mogelijkheden, maar stond het vizier bij Chakib en Nick de Jager niet op scherp en had Sercan pech dat een goeie vrije trap werd gekeerd door de prima spelende keeper van UVS.
In de laatste 10 minuten voor de rust werd het tempo opgevoerd en hing de 0-1 in de lucht, maar UVS wist overeind te blijven.
In de rust werden de neuzen dezelfde kant op gezet en afgesproken dat de 3 punten mee gaan naar Alkmaar.
De 2e helft was 20 seconden oud toen de 0-1 erin lach. Een mooie aanval via Salim, Sercan, De kwam uiteindelijk terecht bij Emre die met zijn chocolade rechter raak schoot. UVS leek hiermee gelijk een genadeklap toegebracht, want de ploeg zakte in en gaf niet meer de beuk die het in de 1e helft wel kon opbrengen. In defensief op zicht kwam O19-1 geen moment in de problemen en in aanvallend op zicht vergat het de wedstrijd te beslissen. Zo hadden Chakib, Emre en Jerry de mogelijkheid om de 0-2 te maken maar stond het vizier niet op scherp. Net op het moment dat UVS probeerde er een slotoffensief uit te persen was de grootste kans voor Sercan, maar de keeper wist de bal in 2 instanties te keren. Zonder een kans weggegeven te hebben is deze overwinning verdiend te noemen. De uitvoering moet in de volgende wedstrijd weer beter, maar.... de 3 punten tellen en gezien de ranglijst blijven we goede zaken doen! Volgende week de laatste van 3 wedstrijden op rij uit bij RKAVV.

Opstelling:
Nick van Duin; De Jerry Justen Demian; Martijn Bakni ('31 Salim) Sercan; Chakib ('65 Guillaume) Nick de Jager ('74 Amir) Emre

Scoreverloop;
'46 0-1 Emre

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op