AFC-LOGO-OK-1-small 

O19-1 speelt in kraker tegen ADO'20 gelijk

zondag, 02 april 2017,

De 19e wedstrijd van het seizoen bracht O19-1 naar sportpark de Vlotter waar het moest aantreden tegen nummer 3 ADO'20. O19-1 sinds de winterstop bezig met een opmars in de competitie (van plek 5 naar 2 opgeklommen) wilde deze wedstrijd winnen om de druk op ARC (koploper met 4 punten voorsprong) te houden.
Voor de winterstop was O19-1 tegen een 2-0 nederlaag aangelopen tegen het stugge ADO'20 wat vooral in de omschakeling sterk bleek. Zonder Martijn (familie weekend) en Nick de Jager (schorsing) en de al langer afwezige Emre en Koen moest er aangetreden worden vandaag. De vervangers in de basis waren Justen en Youssef.

De opening in de wedstrijd was zoals het eerder het jaar ook was in de heenwedstrijd. O19-1 die de bal heeft, ADO'20 die achterover leunt en gokt op de counter met hun snelle voorhoedespelers. Zo was de grootste kans in de openingsfase ook voor hen, na balverlies van Demian kon Milan nog maar ternauwernood ingrijpen om de openingsgoal te voorkomen. Het volgende moment was wel een goal. Sercan leed te makkelijk balverlies en miscommunicatie tussen Nick en zijn verdediging zorgde ervoor dat de spits van ADO'20 makkelijk kon scoren.
In de fase hierna leek O19-1 wakker te zijn geworden en werd het veldspel beter. Zo was Boris 2x dichtbij een gevaarlijk moment, maar was de aanname niet goed genoeg. Zijn 3e moment was wel een goal, een goed uitgespeelde aanval kwam via Bakni bij Boris terecht die 2 man passeerde en overtuigend binnen schoot. In het kwartier voor rust wat volgde was O19-1 de betere partij en was het bij een aantal kluts momenten dichtbij de voorsprong, maar ballen van Boris en Justen troffen geen doel.

In de rust werd besproken hoe om te gaan met de omschakeling van de tegenstander en hoe de opbouw van achteruit te versterken. Na 40 seconden in de 2e helft betaalde dit zich gelijk uit. Een mooie aanval, waarbij Youssef een hoofdrol verzorgde door de bal knap bij zich te houden met veel ADO'20 spelers om zich heen werd door Sercan binnen geschoven van 20 meter. Het leek alsof Bakni onderweg nog de bal het juiste zetje gaf. O19-1 leek de wedstrijd naar zijn hand te zetten, maar ADO'20 richtte zich weer op en voerde de druk op richting de goal van O19-1, zeker in de omschakeling. Zo kwam het door zwak verdedigen op de achterlijn op gelijke hoogte, omdat niemand in greep en 2 spelers van ADO'20 vrij stonden om de bal erin te schieten.
In de fase dat de wedstrijd beide kanten op leek te kunnen kwam de thuisploeg op voorsprong. Een 100% buitenspel goal, werd door de soms warrige scheidsrechter goedgekeurd en hij had geen aandacht voor de assistent vlagger.
Dit betekende dat O19-1 alles uit de kast moest halen om nog tot een resultaat te komen. Jerry werd naar voren gestuurd om voor extra gevaar te zorgen, maar ADO'20 hield zoveel mensen achter de bal dat het leek alsof hij niet meer ging vallen. In de 87e minuut passeerde Boris zijn tegenstander die hem met een overtreding moest stoppen. De vrije trap werd door Sercan hard en hoog geraakt en vloog over de keeper in de goal. Het leek een gelijkspel te worden gezien de tijd, maar de scheidsrechter trok om onvoorstelbare redenen 11 minuten blessuretijd bij. In deze blessuretijd had O19-1 het momentum waar het de langste adem had, waar vooral Youssef een uitstekende indruk in maakte. Toch stond er na 101 minuten een 3-3 eindstand op het bord. Voor beide ploegen een teleurstellend resultaat, maar over 90 minuten ook wel verdiend.
Positieve hieraan is dat ARC heeft verloren van Barendrecht en O19-1 toch nog een punt is ingelopen. Het verschil bedraagt nog 3 punten, waar dit in de winterstop nog 11 was.
Focus en blijven doorgaan met de ingeslagen weg en volgende week weer voor de 3 punten tegen Gravenzande!

Opstelling;
Nick van Duin; De ('80 Guillaume) Milan Jerry Demian ('55 Anfarnee); Justen Bakni Sercan; Chakib ('78 Tristan) Youssef Boris

Scoreverloop;
'24 1-0
'32 1-1 Boris
'46 1-2 Sercan
'63 2-2
'72 3-2
'88 3-3 Sercan

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op