AFC-LOGO-OK-1-small 

O19-1 speelt degelijk en wint verdiend van Jodan Boys

zaterdag, 17 september 2016,

Vandaag de 3e wedstrijd van dit seizoen op het menu met als tegenstander csv Jodan Boys uit Gouda. Een tegenstander die in het vorige seizoen stug was gebleken, gezien de 2 gelijke spelen die tegen deze tegenstander werden behaald.


Na de extreme hitte van deze week was het goede voetbalweer voor de zaterdag bewaard en om 12.30 gingen beide ploegen van start. O19-1 hadden om diverse redenen wijzigingen in de basis elf, waardoor Demian, De, Tristan en Emre vandaag voor het eerst aan de aftrap begonnen. De wedstrijd begon van beide kanten voorzichtig en defensief gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Na een kwartier begon het duel wat los te branden en ontstonden er de eerste grote kansen. Zo kon Nick de Jager vrij aanleggen, maar zijn schot ging voorlangs en leek Boris de 1-0 binnen te schuiven maar werd deze van de lijn gehaald. Een vrije trap van Sercan werd door de keeper van Jodan Boys schitterend uit de kruising gepakt en Nick de Jager verdiende een penalty maar kreeg deze niet. Jodan Boys kwam ook één keer dichtbij een doelpunt. Een gevaarlijk indraaiende vrije trap landde in het 5 meter gebied en via de lat en diverse benen verdween de bal uit de doelmond. Naarmate de 1e helft vorderde kreeg O19-1 steeds meer overhand. Martijn en Demian heerste achterin en Tristan had zijn zaakjes op het middenveld goed voor elkaar. In de laatste fase kwamen we er net niet aan te pas en zodoende was er nog wat te bespreken in de rust.

Na de rust bleef Emre achter in de kleedkamer en nam Guillaume zijn plaats voorin over. O19-1 nam steeds meer het heft in handen en kwam nu ook dichter bij de goal van Jodan Boys. Een mooi opgezette aanval via De, Quincy en Nick de Jager werd door de laatste strak voor gegeven, waarna Sercan de 1-0 kon noteren op het scorebord. Hierna probeerde Jodan Boys met lange ballen terug te komen in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet en 20 minuten voor tijd konden die aspiraties ook in de prullenbak, na goed doorkomen van Anfarnee kwam de afvallende bal bij Sercan die met zijn 2e de stand op 2-0 bracht. Bij Jodan Boys zakte het geloof weg en werd er geen slotoffensief ingezet om een grote nederlaag te voorkomen en O19-1 speelde de wedstrijd professioneel uit en had het via Nick de Jager en Boris de score nog kunnen vergroten. Na 92 minuten floot de goed fluitende scheidsrechter deze sportieve pot af zonder 1 gele kaart gegeven te hebben en geen onvertogen woord, hulde!

Na 3 wedstrijden staat de O19-1 gedeeld bovenaan met DEM en ARC, volgende week wacht de uitwedstrijd bij laatstgenoemde in Alphen aan de Rijn. Wederom een nieuwe en mooie uitdaging!

Opstelling:
Nick van Duin; De ('83 Salim) Martijn Demian Anfarnee; Quincy ('78 Jerry) Tristan ('74 Bakni) Sercan; Emre ('46 Guillaume) Nick de Jager ('89 Koen) Boris

Scoreverloop:
'51 1-0 Sercan
'72 2-0 Sercan

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op