AFC-LOGO-OK-1-small 

O19-1 speelt beste wedstrijd van het seizoen en wint verdiend van koploper ARC

zondag, 19 februari 2017,

Voor O19-1 was het de 1e wedstrijd sinds lange tijden. Na de laatste competitie wedstrijd begin december, was er door het weer in de voorbereiding op de 2e seizoenshelft niet altijd mogelijkheden op het spelen van oefenwedstrijden. Dinsdag 24 januari werd er voor het laatst gespeeld op bezoek bij ADO den Haag (stand 6-3).
De vraag was dan ook hoe O19-1 uit de startblokken zou komen tegen de koploper van de 3e divisie A. Eerder dit seizoen in Alphen aan de Rijn waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Een sterker AFC'34 voor rust vergat afstand te nemen en in de 2e helft wist de thuisploeg de winst over de streep te trekken.
Voor de winterstop had O19 regelmatig te maken met blessure leed van belangrijke basisspelers, inmiddels is iedereen weer fit en ook Chakib kon eindelijk weer aansluiten, nadat DEM uit in de 2e speelronde tot nu toe zijn laatste was geweest. Toch waren er nog 3 afwezigen vandaag, Jerry (vakantie), Demian (vakantie) en Anfarnee (geschorst) moesten dit duel aan zich voorbij laten gaan. Milan en Martijn vormde het centrum en de backs werden ingevuld door De en Can.

De opening van de wedstrijd, op het licht mistige hoofdveld, ging gelijk op en werd meteen in een hoog tempo gevoetbald door beide ploegen. O19-1 was zeker aan de bal de bovenliggende partij en ARC zocht het veelal via de lucht richting de fysiek sterke spits, maar uitstekend werk van Martijn en Milan zorgde ervoor dat hij een vervelende middag tegemoet ging.
De 1e grote kans van de wedstrijd was voor O19-1, na een snelle omschakeling werd Bakni in de diepte vrijgespeeld die de centrale verdediger uitkapte maar de keeper van ARC wist knap redding te brengen.
De wedstrijd bleef zich in hoog tempo afspelen en al snel was duidelijk dat de achterhoede van ARC moeite had met de snelheid en het hoge baltempo van O19-1. Uitblinker was wel de linksachter van ARC die een hoop gevaar voorkwam.
De 2e grote kans van de wedstrijd was er weer 1 van O19-1. Een snelle aanval, 1 a 2 keer raken, belande in de 16 bij Nick de Jager die wederom de uitstekende keeper van ARC op zijn weg vond.
De 3e doelpoging, en verreweg de moeilijkste van de 3, was hem te machtig. Een scherp aangesneden vrije trap van Sercan landde voorbij de 2e paal op het hoofd van Nick die knap in de verre hoek raak kopte. Een verdiende voorsprong met nog 10 minuten tot de rust.
5 minuten voor de rust raakte Can geblesseerd en moest het veld verlaten. De organisatie was even weg en dit gaf ARC de kans om gevaarlijk te worden. Eerst was er een schietkans die Nick van Duin goed pareerde en 2 minuten later was hij toch geklopt bij een inzet vanaf randje 16.
1-1 de rust in, maar een uitstekend voetballend O19-1 zorgde voor onvrede in de kleedkamer. Deze wedstrijd moet gezien het spelbeeld gewonnen worden. De wedstrijd duurt 94 minuten en als er afgefloten word moet de winst binnen zijn werd er afgesproken.

De 2e helft werd het overwicht groter. ARC kon nauwelijks gevaarlijk meer worden en het aanvalsspel van O19-1 werd heviger. Diverse kansen kreeg het op een nieuwe voorsprong, vooral via Bakni maar de keeper van ARC leek onpasseerbaar. Ook kansen via Boris, Milan en Emre gingen er niet in.
Na 70 minuten kwam dan eindelijk de rentree van Chakib die de goed spelende Emre verving. Het tempo werd nog 1x opgeschroefd en O19-1 had recht op een strafschop. Op het moment dat Nick de Jager de bal voor het inschieten had, trok de verdediger hem onderuit. De scheidsrechter beoordeelde dat er verder gespeeld mocht worden.
Toch 8 minuten voor tijd viel de bevrijdende en zeer verdiende voorsprong. Een pass van Boris, werd goed meegenomen door de beste man van het veld vandaag Nick de Jager. Met een krachtige inspanning wist hij verdediger en keeper te passeren. De blijdschap was enorm en zelfs zo, dat O19-1 een aantal minuten even de organisatie kwijt was. ARC pompte de bal nu in de 16 meter en had net als O19-1 eerder, recht op een penalty. Ook nu zei de scheidsrechter; doorspelen.
In de laatste 5 minuten van de blessuretijd wist ARC niet meer in de buurt van onze goal te komen en bracht een laatste krachtsinspanning bij Nick de Jager het beste naar boven. Hij passeerde net over de middenlijn zijn tegenstander met de bal en hield hem van zich af, waarna hij schuin randje 16 snoeihard in de verre bovenhoek de keeper van ARC wist te passeren.
Hierna besloot de scheidsrechter dat het genoeg was en was er ontlading bij O19-1. ARC toonde zich een uitstekend verliezer, dat verdiend ook een compliment.

Als O19-1 dit niveau elke wedstrijd kan brengen en het blessurespook blijft weg, dan is er nog veel mogelijk in het restant van de competitie!

opstelling:
Nick van Duin; De Milan Martijn Can ('41 Guillaume); Sercan Bakni ('87 Salim) Tristan ('83 Koen); Boris Nick de Jager Emre ('70 Chakib)

scoreverloop:
'36 1-0 Nick
'44 1-1 ARC
'81 2-1 Nick
'90 (+5) 3-1 Nick

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op