AFC-LOGO-OK-1-small 

O19-1 maakt het zichzelf onnodig moeilijk in een éénzijdig duel

zaterdag, 25 maart 2017,

Voor O19-1 stond de 18e competitie wedstrijd van het seizoen gepland met een thuiswedstrijd tegen VFC uit Vlaardingen. VFC, de nummer 8 op de ranglijst, heeft na een moeizame start in de competitie de weg omhoog ingezet en behoort de laatste maanden tot de beter presterende ploegen in de competitie. O19-1 is sinds de winterstop de best presterende ploeg, want het won al z'n 4 de wedstrijden.
Vandaag moest O19-1 het doen zonder Emre die net niet fit genoeg bleek te zijn en de al langer afwezige Tristan en Koen. Daarin tegen is Anfarnee weer terug na een schorsing en blessure.
Na een minuut stilte voor AFC34 icoon Frank Buis, nam O19-1 gelijk het initiatief op het goed bespeelbare hoofdveld. VFC was duidelijk voor resultaat afgereisd naar Alkmaar, want het speelde in een behoudende 4-4-2. Al na 4 minuten kon dit behoudende spel de prullenmand in. Na goed doorzetten van Demian en mooie pass van Sercan, passeerde Chakib makkelijk 2 tegenstanders, waarna zijn voorzet door een VFC been werd gepromoveerd tot doelpunt. In de 20 minuten hierna was O19-1 heer en meester. Niet altijd even secuur in de eindfase, maar wel dreigend. Zo waren Nick en Sercan dichtbij de 2-0. Deze kwam er wel, na 15 minuten was het weer Chakib die makkelijk passeerde en goed voorgaf, waarna Boris bij de 2e paal voor zijn man kwam om de 2-0 te maken.
VFC kwam nauwelijks tot aanvallen en Nick had alleen te maken met wat schoten van grote afstand die hem niet in problemen brachten. Toch kwam VFC uit het niets op 2-1. Een grote fout in de opbouw die we nauwelijks kennen bij O19-1 gaf de spits van VFC een niet te missen kans. 
In de fase tot de rust werd er niet geweldig gevoetbald, maar waren alle gevaarlijke momenten voor de goal van VFC te noteren. Het moet gezegd, de keeper van VFC maakte een prima indruk.
In de rust werden een aantal afspraken op scherp gezet en verlieten Bakni en Demian het veld voor hun kwamen Justen en Guillaume.
De kracht en snelheid van deze spelers zorgde ervoor dat we verdedigend niet meer in de problemen zijn gekomen. VFC probeerde vooral met de lange bal gevaarlijk te worden, maar deze werden allemaal relatief makkelijk onschadelijk gemaakt door Nick, Milan en Jerry.
Aan de bal vergat O19-1 het verschil in doelpunten om te zetten. Zo waren er grote kansen voor oa Sercan en Boris, maar of de afwerking was niet goed of de keeper lag er voor.
In de slotminuten probeerde VFC het nog wel met lange ballen, maar in gevaar kwam O19-1 niet.
Een dik verdiende zege, zonder zelf groots te spelen. De tegenstander geen kans laten creëren was vandaag voldoende. De uitslagen op de andere velden laten zien dat er nog steeds van alles mogelijk is!! Geloof hebben en blijven knokken.... met z'n allen!

Opstelling:
Nick; De ('84 Anfarnee) Jerry Milan Demian ('46 Guillaume); Martijn Bakni ('46 Justen) Sercan; Chakib ('78 Salim) Nick Boris

Scoreverloop:
'4 1-0 E.D.
'16 2-0 Boris
'27 2-1  

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op