AFC-LOGO-OK-1-small 

O16-2 haalt genadeloos uit in eerste competitiewedstrijd.

zaterdag, 19 september 2020,

Vandaag moest de O16-2 aantreden in het 'T Zand voor hun eerste competitie wedstrijd. Doordat Geel Zwart' 30 op het laatste moment werd toegevoegd aan de competitie werd het dus een reis naar de kop van West-Friesland ipv richting Venhuizen waar al een oefenwedstrijd was gepland tegen SV de valken .De competitiewedstrijd tegen Geel Zwart"30 was achteraf ook een  oefenwedstrijd. Met een ongelofelijke score van 0-21 werd er gewonnen. Met één doelpuntenmaker die wel verrassend was! 

De wedstrijd begon voortvarend, grote kansen voor Lennox en na drie pogingen was het eindelijk in de 10e minuut raak voor de parel uit Mozambique met de 1-0. Na deze goal was het Jayden, die al zo vaak zijn team op sleeptouw nam degene die wederom het verschil maakte. Eerst met de 0-2, een afgekeurde lob (onterecht buitenspel) en de 0-3.

Hierna was de wedstrijd gespeeld en was het Sam die na een corona test en in quarantaine was geweest eindelijk weer blij dat hij weer los kon. Dat resulteerde in de 0-4 en 0-5. Met de rust was de stand van 0-13, mede bereikt door Diego. Met 2 goals met één zoals Madjer ooit deed in een Europacup finale (hakje, 1986?) en twee assist was de rechterspits zeer waardevol. Daar tussendoor had Jurre ook nog een penalty onberispelijk binnen geschoten. 

Na rust hetzelfde laken en pak.  Keeper Ian  die net zo als in de eerste helft meer last had van vogels dan tegenstanders (foto) Maar de overige veldspelers hadden het een stuk lastiger!

De Geel/zwarten  kwamen veel feller uit de kleedkamer en het duel ontaarde af en toe in  schandalige overtredingen van de thuisploeg. AFC liet zich hier niet in meegaan en met mooi en goed samenspel speelde ze de opponent helemaal weg.

Verdediger Orhan die in de spits mocht plaats nemen en sinds 2013 nog niet had gescoord kreeg vanaf 11 meter een opgelegde kans! Helaas miste hij de penalty. Tim, die af en toe stevig werd aangepakt door de tegenstander wist nog twee keer te scoren , mede door een kogelharde vrije trap van Vince die de keeper niet onder controle kreeg.

Vlak voor tijd was het Orhan die het grote aanwezige AFC publiek toch nog op de banken kreeg!  Onze stier van de Bosporus en ster uit het rifgebied scoorde uiteindelijk voor zijn team de 0- 21 en gooide zo "het duel op slot" 

Robert Keesen 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op