AFC-LOGO-OK-1-small 

Nederlands Kampioen VTT JO 13

maandag, 25 juni 2018,

VTT finale toernooi JO13 te Brunssum , vv Langeberg , incl weekend in Baarlo, 23/24/25 juni 2018

Eindelijk , na bijna een jaar wachten, was daar het moment om het verworven ticket van het VTT voorronde toernooi in Soest van Augustus 2017 te verzilveren. En waar werd de finale georganiseerd ??. In het verre Brunssum, de topografie werd even geraadpleegd en ja hoor iets boven Maastricht werd het gevonden.  Het is dan geen buitenland maar voelt wel als zodanig.

Dus werd er meteen een heel weekend aan gekoppeld met als pleisterplaats camping Berckt in Baarlo een ervaringstip van Lars en Robin. Voor de vrijdag was het wel lekker want het was al een lastige filerit ,dus dan ben je blij dat deze camping in Noord Limburg ligt en niet in Zuid Limburg. In de loop van de vrijdagmiddag en avond druppelden alle spelers en ouders binnen. Dit jaar waren de voetbalmoeders wel toegelaten, dus werd er gekozen voor  een stacaravan, 12 caravans dus een complete hoek van de camping was afgehuurd en de enige plek waar nederlands werd gesproken. De eerste kurken gingen om 17.00 uur van de fles en er zouden er nog vele volgen. Er was niet alleen spelersmateriaal maar ook BBQ materiaal  en allerlei etenswaar meegezeuld vanuit Noord Holland, dus dat zou de vrijdagavond wel goed komen. Giandro was helaas toch verhinderd , maar met 13 fitte spelers moest het lukken. Alle spelers vluchtten meteen in het mooie campingzwembad inclusief alle broers, broertjes  en zusjes. Gerrit, de opa van Defanté was ook gezellig mee en de opa en oma van Daan hadden zich op een camping verschanst in de buurt van het toernooi. De camping zag er mooi uit, goede caravans met hier en daar een luchtje en veel ruimte zowel in de caravans als daarbuiten.

De drinktafel werd ieder halfuur weer uitgebreid als er weer nieuwe gezinnen arriveerden en ook Roy en Nick schoven aan het begin van de avond aan, maar zij hadden een slaapplaats bij de Toekan in Venlo geregeld want ’s avonds wilden de mannen nog scoren. Het weer zag er voor het voetbal goed uit maar leek voor een buitenparty toch wat frisjes maar dat viel alles mee en de kinderen hebben daar sowieso nooit last van, zo lijkt het.

Van alles werd er naar binnen gewerkt zowel qua eten als qua drank, ik denk dat we alles brouwerijen van Nederland hebben geproefd en deze groep houdt ervan alles netjes op te maken, dus ook deze avond. De volgende dag moest er pas om 09.00 uur worden afgereisd ( nog een klein uur rijden naar Brunssum) .  De spelers werden wel rond de klok van tienen naar bed gedirigeerd want er moest zaterdag natuurlijk wel gepresteerd worden

Met kleine oogjes , hier en daar een houten kop, sommigen hadden ook even een greep uit het reismedicijnkastje gedaan, arriveerde iedereen even voor tienen in Langeberg, een gehucht geplakt aan Brunssum.  Na de welkomstceremonie  kon er na een goede warming up eindelijk afgetrapt worden tegen UDI 19 uit het Brabantse Uden. Het was wel weer even wennen, want dit was weer een JO13 toernooi dus tegen jongens die gemiddeld allemaal een jaar ouder waren. Voetbaltechnisch zouden we ze echter moeten kunnen hebben. De lessen die we in het najaar hadden geleerd tegen dit soort tegenstanders konden we nu goed gebruiken. Dus voorbereid op langere halen en fysieke strijd tegen sterkere jongens en elkaar goed rugdekking geven. Daan was onze eerste spits vandaag, wat inhield dat er met Sem en Charly als centrumverdedigers werd gespeeld. Charly was speciaal voor dit toernooi op trainingsstage in de Duitse Eiffel  geweest , dus voor hem geen berg te hoog. Technisch waren onze tegenstanders niet van ons niveau, dus als je hun handelingstijd ook nog inkort door kort op de man te verdedigen dat heb je de bal meestal snel weer terug. Dit werkte uitstekend  en AFC 34 had veel  de bal en Daan werd aangespeeld in de diepte en week uit naar de rechterhoek van het veld , zette voor waarna Guus onder de graszoden werd gestopt, dus penalty. Daan kweet zich van zijn taak, 1-0. Nu hadden we wel het voordeel dat UDI 19 enorm was afgeleid doordat er een Noord Hollandse Rambo in de bomen hing om enkele halsbrekende toeren uit te halen. Nu kwam die Rambo uit HOOG WOUD  maar hij nam het wel erg letterlijk.  De wedstrijden duurden 2 x 11 minuten, dus toen even later Guus 2-0 maakte was de wedstrijd al snel beslist. Daan maakte in de 2e helft ook nog de 3-0, dus kon de focus op de 2e wedstrijd tegen Zwart Wit 63 uit Harderwijk. We waren ingedeeld in kleedkamer 1  en beneden was het  ongeveer 20 graden warmer als buiten , maar wel heel gezellig met de lokale helden van vv Langeberg, die volgens mij zonder voorronden  toch waren toegelaten. Nadat onze jongens de vertaalcomputers hadden aangesloten hebben ze met deze kleedkamergenoten een leuke dag gehad, ondanks dat vv Langeberg stijf onderaan eindigden dit toernooi.

Zwart Wit ’63 had de eerste wedstrijd gelijk gespeeld en we bonden de strijd aan op het kunstgras hoofdveld. AFC 34 zette de goede lijn van de eerste wedstrijd voort en gaf dit, toch wel goede team, geen kans. Guus opende al snel de score en ook nr 2 en 3 vielen binnen 15 minuten, doelpunten van Aloys en Boyd. De teugels werden wat gevierd en zodoende liep Finn tegen een tegentreffer op , maar 3-1 was de einduitslag en na een blik op het uitslagenbord leerde ons dat we daarmee de eerste plaats in de poule hadden veiliggesteld. De wedstrijd tegen KMD ( klein maar dapper) uit Wateringen, vlakbij Den Haag, was dus om des keizers baard. Maar die jongens hadden nog maar 1 punt gehaald dus met 9 punten de poulewinst halen is toch altijd leuker. Guus had alweer snel de 1-0 gemaakt , maar daarna wist KMD de wedstrijd, met veel duw- en trekwerk, gezeur tegen de scheidsrechter en natrappen, te keren en met 2 KMD doelpunten stond er 6 minuten voor tijd ineens een achterstand op het scorebord, 1-2. Dat was toch iets teveel van het goede en zeker zo’n tegenstander gun je niets en met 3 doelpunten in 5 minuten ( Ties , Aloys 2x)  kreeg het scorebord weer een beter gezicht 4-2.

Nu volgde er een lange ( 1,5 uur ) middagpauze waarna de finaleronde startte met een zware wedstrijd tegen Lyra, uit het Westlandse De Lier. Deze ploeg had ook zeer overtuigend zijn poule gewonnen met grote uitslagen, dus  dit was meteen een zware dobber. AFC 34 was na de lange pauze niet bij de les en na de eerste helft stonden we 0-2 achter en dat mochten we Finn nog dankbaar zijn die nog  een paar keer knap redde. Na een donderspeech van Roy in de korte pauze gingen we meteen met 4 spitsen spelen  en de bal sneller op onze Woutje Weghorst spelen die dan moest verlengen op Guus , Defante, Boyd en Aloys. Dit bracht Lyra van zijn à propos en ze moesten terug. AFC 34 bleef de ballen snel naar voren pompen en de corners en vrije trappen volgden elkaar snel op . 2 voorzetten werden verzilverd door Daan en Charly en met nog 2 minuten te gaan stond het ineens weer gelijk 2-2. Penalty’s moesten uitsluitsel geven wie van deze 2 teams  naar de finale mocht. 3 penalty’s voor ieder team en ons “zekerheidje” Daan moest als eerste AFC’34  er schieten nadat Lyra al had raak geschoten….. maar de keeper wist de bal te keren. Lyra weer raak, 2-0. Ties gelukkig wel trefzeker, 2-1 en Lyra kon het afmaken met z’n laatste penalty, maar die zijn altijd lastig en Finn werd ineens heel  erg geel en  heel erg groot en dan lijkt het doel  plots heel klein en gelukkig voor ons werd de bal door Fynn naast gekeken. Boyd voor de spannende taak om AFC in de race  te houden en hij scoorde 2-2. Dus al 2 keer een 2-0 achterstand goedgemaakt.  Vanaf dat moment om en om penalty schieten en wij als AFC 34 hadden elke keer de ondankbare taak om na een gescoorde penalty door Lyra in de race te blijven. De spanning gierde bij iedereen door de keel en missen was blijkbaar geen optie meer en dus moesten achtereenvolgens Nils , Aloys, Sem, Charly en Guus  hun penalty benutten om AFC 34 in de (penalty)wedstrijd te houden. Toen eindelijk het moment waarop we gewacht hadden, onze gele tijger Finn was er klaar mee , koos een hoek en vol overtuiging de hoek in  en …..gestopt, yes !!  Nu hing dus alles af van de penalty van Senna , maar die werd technisch en koel binnengeschoten en  FINALE !!! 

Door de lange penalty reeks was het programma behoorlijk uitgelopen en stond de finale alweer snel te wachten. Even  rusten , afkoelen, nog wat  lichts eten , dextrootje  en vooral drinken maar ook  de aanmoedigingen van onze kleedkamergenoten van  vv Langeberg en toen moesten we alweer klaar staan.  Een officiële opkomst , champions league hymne, namen werden omgeroepen, helemaal echt.

DVOL uit Lent ( Door Vrienden Opgericht Lent ) was de tegenstander en AFC 34 was niet van plan deze finale te verliezen, de beker moest mee naar Alkmaar !!  AFC 34 schoot uit de startblokken en na 1,5 minuut wisten ze ook hoe snel Guus was, 1-0, na een prachtige cross/dieptepass van Senna. Het hele team vloog naar Roy toe omdat dit de eerste stap naar een mooi afscheidskado was.

AFC 34 was heer en meester en zeker nadat Ties zich wat ging opofferen aan het elimineren van hun nr 10, was het helemaal gedaan. De minuten lijken dan wel langzaam te gaan, maar zeker nadat Senna de keeper had verrast met een afstandsschot, 2-0, was het kat in het bakkie omdat AFC 34 te sterk was om zelfs nog een slotoffensief toe te laten. Na exact 2x11 minuten klonk het eindsignaal en brak het feest op het veld los. De 2 mascottes Boaz en Finn holden het veld op om het feest mee te vieren, Guus deed een vreugdesalto en Daan ging z’n opa en oma  knuffelen die bijna altijd de verre toernooien nareizen. Als klap op de vuurpijl hadden we ook de sportiviteitsprijs  gewonnen.

Tevens kregen we als prijs voor het beste publiek een BBQ in Baarlo  aangeboden wat natuurlijk goed uitkwam. 

De prijsuitreiking was ook weer aanleiding voor een feestje, alleen jammer dat Daan in zijn dankwoordje ons geheim onthulde ( “de scheidsrechters bedankt voor alle hulp”).

Na een snelle douche ging de reis weer terug naar Baarlo waar het feest werd voorgezet en onze organisatoren Robin en Lars hadden alles perfect klaargezet en voorbereid dus we konden zo starten met onze campingparty. Roy en Nick konden  er nog een paar uurtjes bijblijven alvorens zij weer terug moesten naar Alkmaar. Tussen alle drankjes  door werden Roy en Ron nog bedankt voor hun inspanningen dit jaar in een mooie speech van Peter en ook nog benadrukt  met  een leuk aandenken, zeer attent en gewaardeerd!

Het zwembad was helaas net gesloten dus de frisse duik zat er voor de mannen niet in, dan maar weer voetballen !! Lekker pielen en hooghouden in een kring en bij teveel fouten  letterlijk billenkoek.

Na enkele biertjes bij de vaders worden de stramme ledematen weer soepel en waagden zij zich ook aan het kringspel. Enkele biertjes later werd die soepelheid toch weer wat minder…….

Opa Gerrit heeft culinaire kwaliteiten en nam als kok de BBQ voor zijn rekening met Achmed als eerste adjudant. Top kwaliteit en iedereen genoot met volle teugen en magen en ook de meegebrachte smeersels en lekkernijen vonden gretig aftrek.  Na wederom bezoek van de campingbewaking zocht iedereen tevreden zijn bed op , alhoewel  sommige spelers als  echte voetballers via de open ramen nog nachtelijk vertier gingen zoeken.

Zondag morgen geen wekkers , geen verplichtingen , dus langzamerhand en in eigen tempo kwam iedereen weer terug op aarde en met een crackertje, kopje koffie ,cappuccino en een fruitje werd het lichaam weer op orde gebracht. De spelers konden eindelijk het verdiende zwembadbezoek gaan inhalen, terwijl de ouders langzamerhand de spullen gingen inpakken voor de terugreis.

Een geslaagd weekend met een mooi resultaat. Ik denk dat iedereen met volle teugen heeft genoten en er is volgens mij geen wanklank gevallen, hoe mooi kan een voetbalweekendje zijn.

Lars en Robin , dank voor de organisatie van de accommodatie en de BBQ  en verders iedereen die zijn steentje in woord en daad heeft bijgedragen.  Nog een weekje en dan is het seizoen echt voorbij en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd en leuk jaar.

Dank hiervoor allen, want zo gewoon is dat niet !!bruns

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op