AFC-LOGO-OK-1-small 

Na twee keer een zevenklapper gaat de O14-2 a.s zaterdag voor het kampioenschap spelen !

zaterdag, 01 december 2018,

O14 2 kampioen

AFC”34 O14-2 - Castricum

Ook het achtste competitieduel tegen Castricum werd winnend afgesloten door de O14-2. Met nog twee wedstrijden te gaan is de koploper hard op weg naar het kampioenschap !

De vorige wedstrijden werden winnend afgesloten tegen de nr twee en drie en was het tegen het op de vierde plaats staande Castricum een sterker AFC dat in de eerste minuten al de beste kans had. Mitzi, die na goed doorzetten Diego vrij voor het doel vond… maar de rechterspits kwam een teenlengte te kort om doel te treffen. Bij het tweede onderonsje tussen Mitzi en Diego was het wel raak ! 1-0  . Na een kans voor Castricum was het Ali die “hoog en droog” de 2-0 binnenschoot. Nu was het Diego die de aangever was.

Castricum kreeg wel de kansen , een afstandsschot die net naast ging en een poging nadat keeper Dean was uitgespeeld naast werd geschoten ! Als dan de kleinste man van het veld (Diego) met een kopbal scoort (3-0) en wederom de sterk spelende Romijn met een prachtige pass Tim vind (4-0) is de wedstrijd al voor rust gespeeld .

Met na rust nog een eretreffer  voor de gasten (4-1) en drie doelpunten voor AFC eindigde het duel in een 7-1 overwinning .


RKVV DEM - AFC34 O14-2

Voor de volgende horde moest de O14-2 vandaag richting Beverwijk om daar te spelen tegen RKVV DEM . Door Eendracht Macht , maar op deze zaterdag waren zij machteloos tegen AFC”34 … Na een 2-7 overwinning kan het team zich opmaken voor de kampioenswedstrijd tegen ADO”20  !

Onder barre weersomstandigheden (kou, regen) begon de O14-2 voortvarend aan de wedstrijd. Na goed doorzetten van spits Mitzi , scoorde Tim de openingstreffer (0-1)

Na deze voorsprong waren er kansen op meer succes , maar was de afronding vaak ondermaats of werd op het laatste moment niet voor de simpele pass gekozen en strandde de aanval op het fel verdedigende DEM. Pas na 25 minuten kreeg DEM de eerste kans op succes via een corner . AFC was wat dat betreft een stuk effectiever .. Want nadat eerst Ali na twee pogingen de 0-2 prachtig binnen schoot ,deed Mitzi het vlak voor rust ook . Na een gelukje kreeg zij de bal voor haar voeten en schoot onberispelijk hard raak ! (0-3)

Na rust werd het al snel 0-5 en was de wedstrijd gespeeld . Maar zoals eerdere wedstrijden van de O14-2 werd dit niet goed uitgespeeld . Het team ging mee met met het spel van DEM en dat leverde een zwakke tweede helft op. Doelkansen genoeg,maar als het team het wat slimmer had uitgespeeld was de score hoger uitgevallen dan de 7-2 eindstand.

Want pas na de 2-5 (!) werd de krachtsverhouding in de score uitgedrukt door een hoogstandje van Jayden en een afstandsschot van Tycho

Nog één wedstrijd winnen  en dan kan de ploeg zich opmaken voor promotie naar de derde klasse …

A.s Zaterdag 13.00 uur tegen ADO”20

Robert Keesen 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op