AFC-LOGO-OK-1-small 

Mees Bouman schiet AFC'34 1 (zat.) naar zege in Alkmaarse derby

zondag, 14 april 2019,

Het eerste zaterdagelftal heeft gister een knappe overwinning geboekt op koploper Flamingo's. De ploeg van Jeroen Slaager en Tony Numan zegevierde door een fraaie treffer van Mees Bouman in de eerste helft. Door de 1-0 zege verstevigt AFC'34 de koppositie in de tweede periode en ligt er een fraai einde van het seizoen in verschiet. 

De thuisploeg trad gister met een nagenoeg fitte groep aan tegen de titelkandidaat. Enkel Philip Brommer ontbrak vanwege een blessure, waardoor Remzi Katan op linksback speelde. AFC'34 begon goed aan het duel, was fel en kwam tot een aantal mogelijkheden. Na een minuut of twintig was het raak. Mees Bouman kreeg de bal aan de zijkant van het veld, zag de keeper voor zijn goal staan en schoot de bal met een boog fraai over de doelman heen. 

In het twintig minuten die volgden hadden de bezoekers de overhand en kreeg het via Richard Rijsterborg en Miguel Dubois een aantal goede kansen. AFC'34 wist de storm echter te overleven en kreeg in de slotfase van de eerste helft een aantal kansen om de score te verdubbelen. Joshua Souisay en Mitchell Becker hadden het vizier echter niet op scherp staan. Mees Bouman zag zijn zeker lijkende doelpunt op het laatste moment uit de bovenhoek getikt worden door de doelman van Flamingo's. 

Na de onderbreking hadden de gastheren aanvankelijk weinig te duchten van de koploper. Defensief had de ploeg de zaken aardig op orde, terwijl het aanvallend gezien het duel in het slot had moeten gooien in deze fase. AFC'34 kreeg kans op kans en zag Verdi Sambo, Martin Jongejan en Chiel Hartman opgelegde kansen missen. Laatstgenoemde was nog dichtste bij een treffer maar de middenvelder zag zijn inzet via de lat weer het veld in stuiteren. 

In de slotfase drongen de bezoekers nog aan maar was het Lennart Lakeman die andermaal aantoonde de beste doelman in deze competitie te zijn. Slechts eenmaal moest de goalie het antwoord schuldig blijven, maar zag de binnenkant van de paal redding brengen. Het bleef zodoende bij 1-0, waardoor AFC'34 uitstekende zaken doet in de tweede periode. De Alkmaarders staan bovenaan, met vier punten voorsprong op de naaste belager Wieringermeer. Volgende week wacht de belangrijke clash tussen Wieringermeer en AFC'34 in de strijd om de tweede periode. Bij winst zal de ploeg de champagne al voorzichtig koud kunnen zetten. 

Opstelling AFC'34: Lennart Lakeman; Dennis Jong, Jimmy Beemsterboer (c), Jesse Tielbeke, Remzi Katan (65' Leroy de Jong); Chiel Hartman, Mees Bouman (75' Danny Beemsterboer), Volkan Orhangazi (60' Martin Jongejan); Joshua Souisay, Verdi Sambo, Mitchell Becker

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op