AFC-LOGO-OK-1-small 

Martin Jongejan schiet AFC'34 1 (zat.) in laatste minuut langs Dindua

zaterdag, 12 oktober 2019,

Het eerste zaterdagelftal heeft vanmiddag met 3-2 gewonnen van Dindua. In eigen huis kwamen de gastheren tweemaal op achterstand maar wisten in de laatste vijf minuten tweemaal te scoren, waardoor de drie punten in Alkmaar bleven. Voor AFC'34 scoorden Verdi Sambo (tweemaal) en Martin Jongejan. 

De eerste helft was er niet eentje om over naar huis te schrijven. AFC'34 speelde slordig, waardoor Dindua eenvoudig op de been bleef. Het waren zelfs de gasten die brutaal de leiding namen aan de Robonsbosweg. Een ingooi van Dindua werd doorgekopt, waarna de linksbuiten bij de twee paal de bal met een volley hard achter de kansloze Michael Ibink schoot. 

Ondanks dat de thuisploeg verre van goed speelde kreeg het wel een aantal aardige mogelijkheden. Zo dook Verdi Sambo tweemaal op voor de vijandelijke doelman maar wist hij het net niet te vinden. Hetzelfde gold voor Leroy de Jong die vanaf kansrijke positie de bal ruim naast schoot. 

Na de pauze veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. Het veld werd door de gastheren te groot gehouden waardoor het moeilijk was om de bezoekers onder druk te krijgen. Het was zelfs aan Michael Ibink te danken dat Dindua niet op 0-2 kwam. De doelman tikte een inzet van de spits van de bezoekers formidabel uit de verre hoek waardoor AFC'34 in de wedstrijd bleef. 

Na de entree van Jeffrey Middelkoop en Volkan Orhangazi kantelde de wedstrijd en werden de bezoekers steeds verder teruggedrukt op de eigen helft. Dat betaalde zich uiteindelijk uit in de gelijkmaker. Verdi Sambo schoot na een vrije trap van de zijkant de 1-1 tegen de touwen. Met nog twintig minuten te gaan leek dit een voorbode voor de 2-1. Het zou echter Dindua zijn dat de 1-2 wist te maken. Na zwak uitverdedigen van Marius Wiegman schoot de rechtsbuiten van de ploeg uit Enkhuizen zijn elftal uit een moeilijke hoek op voorsprong. 

Met nog tien minuten op de klok begon de tijd te dringen voor AFC'34 maar de thuisploeg gaf niet op. Verdi Sambo versierde vijf minuten voor tijd een strafschop die hij zelf wist te verzilveren. Het team van Patrick Terwijn en Tony Numan bleef jagen op overwinning en zou in de blessuretijd de beloning krijgen. Verdi Sambo kon alleen af op de vijandelijke doelman, zag de keeper redding brengen, waarna Martin Jongejan er als de kippen bij was om via de binnenkant van de paal de winnende treffer te maken. 

Opstelling AFC'34: Michael Ibink; Shane Dingena, Marius Wiegman (c), Jesse Tielbeke, Dennis Jong (60' Jeffrey Middelkoop); Leroy de Jong, Martin Jongejan, Sacha Boots (60' Volkan Orhangazi); Omar Hassan, Verdi Sambo, Remzi Katan

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op