AFC-LOGO-OK-1-small 

Knokkend AFC'34 1 weet weer wat winnen is

maandag, 22 oktober 2018,

In Vijfhuizen, op een steenworp afstand van het Nationaal Monument MH17, heeft AFC'34 drie belangrijke punten gepakt. Nieuwkomer DSOV werd met 2-0 bedwongen. Met hangen en wurgen, dat wel.

Na drie opeenvolgende nederlagen kwam de AFC'34-trein weer op gang. Trainer Job Dragtsma na afloop:,,Dit hadden we net even nodig, zo’n overwinning. Je kunt wel aardig spelen, maar als je steeds maar verliest houd je verhaal een keer op. Vond de winst ook verdiend, alleen al als je naar het aantal kansen kijkt wat we kregen. We maken het gewoon te laat af, waardoor je onnodig nog in de problemen komt.’’

Het hoogtepunt van de wedstrijd viel bijna in het eindsignaal. Sercan Yilmaz schoot de bal van ruim 25 meter over de uitlopende DSOV-doelman Dennie van der Giezen heen en besliste op schitterende wijze het tot dan toe spannende duel: 0-2.

Yilmaz haalde zijn gram, nadat hij vlak na de 0-1 van Brian-Paul Tesselaar de 0-2 dacht te maken, als diezelfde Tesselaar niet zelfzuchtig was geweest. Woedend liet Yilmaz zijn ongenoegen blijken. Tesselaar over dat moment:,,Ik ben schuldbewust. Had die bal aan hem af moeten geven. Was te overmoedig, dacht vlak na de 0-1 ook de 0-2 even te maken.’’

De linkspoot had even daarvoor, na een uur spelen, de ban gebroken. Op randje van buitenspel was hij ontsnapt aan de aandacht van de roodwitte verdedigers en vanuit de draai schoot hij hard en laag binnen (0-1). Het was in een fase dat AFC'34 prima speelde. Een goede aanval via Tom Groot belandde net niet bij twee vrijstaande AFC-ers, anders was de goal al eerder gevallen. Voor de rust had AFC'34 weinig te duchten van DSOV en via snelle uitbraken had het de thuisploeg al eerder pijn kunnen doen. Schoten van Sercan Yilmaz, Yassir Ben Salah en Brian-Paul Tesselaar leverden geen succes op.

Toen DSOV een kwartier voor tijd het over een ander boeg gooide en de lange bal ging spelen, kwam AFC'34 alsnog in de problemen. De snelle linksbuiten Vince de Kwant was daarbij een plaag voor de Alkmaarders. Verder dan een schot op de bovenkant van de lat van Vince de Kwant en een geplaatst schot van DSOV-invaller Martijn Nelis (buitenkant paal) kwam DSOV echter niet. Al mocht AFC’34 niet mopperen dat een botsing tussen doelman Mike Wesselink en De Kwant niet met een strafschop en wellicht nog een rode kaart werd bestraft. ,,Daar kwam ik best weg’’, bekende de opgeluchte sluitpost na afloop.

DSOV-AFC'34 0-2. 61. Brian-Paul Tesselaar 0-1, 90. Sercan Yilmaz 0-2. Scheidsrechter: J.J. Koene. Toeschouwers: 110.
AFC'34: Wesselink; Hulskes, Aykan, Koenders, I. Yilmaz; Groot (75. Ntim), Snijders, Van Sluis, Ben Salah; S. Yilmaz en Tesselaar.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op