AFC-LOGO-OK-1-small 

Joshua Souisay schiet AFC'34 1 (zat.) naar derde zege op rij

maandag, 17 februari 2020,

Het eerste zaterdagelftal heeft afgelopen weekend de derde overwinning op rij geboekt. Na zeges op Alcmaria Victix en Dindua waren de Alkmaarders in eigen huis met 5-2 te sterk voor Schagen United. Joshua Souisay maakte net als vorige week in Enkhuizen een hattrick en had zodoende een groot aandeel in de zege. Volkan Orhangazi en Verdi Sambo maakten de overige treffers. 

De thuisploeg was vanaf de aftrap de bovenliggende partij en wist in de eerste helft al combinerend tot een aantal aardige mogelijkheden te komen. Het was echter met name Verdi Sambo die het vizier niet op scherp had staan. Nadat Martin Jongejan de lat had geraakt kwam AFC'34 vijf minuten voor rust dan toch op voorsprong. Remzi Katan gaf de bal vanaf de linkerkant voor, waarna Joshua Souisay de bal knap in een keer langs de kansloze doelman van Schagen United schoot. 

Enkele minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg en ook ditmaal was de aangever Remzi Katan en de afmaker Joshua Souisay. Deze keer lifte de aanvaller de bal op zeer fraaie wijze over de keeper van Schagen heen. De ploeg van Patrick Terwijn en Tony Numan leek zodoende met een marge van twee de rust te gaan halen, maar moest enkele seconden voor het rustsignaal toch nog een treffer incasseren. Na wat concentratieverlies kwam de spits van de bezoekers alleen voor Lennart Lakeman en wipte de bal beheerst in het doel. 

Na de pauze kabbelde het duel lang voort. AFC'34 speelde niet meer in de hoogste versnelling, terwijl Schagen United niet bij machte was om de thuisploeg onder druk te zetten. Tien minuten na rust kregen de gastheren de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Joshua Souisay werd in het strafschopgebied gevloerd, waarna Verdi Sambo zich ontfermde over de penalty. De spits zat echter niet lekker in de wedstrijd en zag de doelman zijn inzet stoppen. 

Niet veel later was de stand uit het niets in evenwicht en wist Schagen uit een van de spaarzame kansen te scoren. De Alkmaarders treurden echter niet en namen binnen een minuut weer de leiding. Verdi Sambo was ditmaal de gevierde man. De spits speelde zich met een knappe individuele actie vrij, om de bal vervolgens prachtig in de verre kruising te krullen. 

AFC'34 besliste hierna rap de wedstrijd, want weer een minuut later was het 4-2. Volkan Orhangazi werd in het strafschopgebied vrijgespeeld en gooide de wedstrijd definitief in het slot. Een kwartier voor tijd maakte Joshua Souisay nog zijn hattrick compleet en tilde de stand naar een score die meer recht deed aan het spelbeeld. Door de overwinning hebben de Alkmaarders de aansluiting met de brede middenmoot weer gevonden en is er een gat geslagen van zes punten met de onderste ploegen. Over twee weken speelt het zaterdagelftal de wedstrijd tegen concurrent Wieringermeer. 

Doelpunten: 39' Joshua Souisay 1-0, 42' Joshua Souisay 2-0, 45' Schagen United 2-1, 65' Schagen United 2-2, 66' Verdi Sambo 3-2, 68' Volkan Orhangazi 4-2, 75' Joshua Souisay 5-2

Opstelling AFC'34: Lennart Lakeman; Dennis Jong (70' Marius Wiegman), Shane Dingena, Philip Brommer, Remzi Katan; Sacha Boots, Mitchell Becker (60' Leroy de Jong), Volkan Orhangazi; Martin Jongejan (70' Joel Smit), Verdi Sambo, Joshua Souisay

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op