AFC-LOGO-OK-1-small 

Jesse Tielbeke schiet AFC'34 1 (zat.) naar late overwinning

maandag, 21 januari 2019,

AFC'34 1 (zat.) heeft afgelopen zaterdag in de absolute slotfase de drie punten veiliggesteld tegen de Foresters. Daarmee mochten de Alkmaarders hun handjes dichtknijpen want de beste en meeste kansen waren voor de thuisploeg, die onder andere de lat raakten, twee keer een bal van de lijn gehaald zagen worden en de overige keren Lennart Lakeman zagen redden. 

Het was voor de Alkmaarders een wedstrijd om aan te haken bij de ruime middenmoot, of definitief af te haken. Het werd uiteindelijk het eerste in Heiloo. AFC'34 had te maken met de nodige personele problemen, maar begon desondanks aardig aan de wedstrijd. De bezoekers hadden de eerste twintig minuten de wedstrijd onder controle, zonder echt grote kansen te creëren. 

Halverwege de eerste helft leek de thuisploeg bij de eerste de beste mogelijkheid echter op voorsprong te komen, ware het niet dat de treffer terecht werd geannuleerd wegens buitenspel. Het was het startsein voor een hectische fase voor het Alkmaarse doel, waarbij de Foresters een handvol uitstekende mogelijkheden kregen om te scoren. De lat en doelman Lennart Lakeman voorkwamen dit echter. Eenmaal moest de doelman het antwoord schuldig blijven, maar toen bracht Dennis Jong redding op de doellijn. 

Na de pauze herstelde AFC'34 zich wat van de slechte slotfase van de eerste helft, al was het voetbal nog zeker niet goed. Een flinke dosis strijd zorgde echter voor een leuke en chaotische wedstrijd. De beste kansen waren nog steeds voor de thuisploeg. Lennart Lakeman bracht een aantal keer prima redding, terwijl Volkan Orhangazi ook een bal van de lijn haalde. 

De gasten leken maar op één manier te kunnen winnen en dat was door een bevlieging van een van de aanvallers. Dat zou uiteindelijk niet gebeuren, waardoor Jesse Tielbeke besloot om het vijf minuten voor tijd maar zelf te doen. De verdediger dribbelde vanaf de linkerkant de vijandelijke helft op, waarna hij vanaf een meter of vijfentwintig de bal op fraaie wijze in de verre hoek krulde. In de slotfase lag alles open en kreeg AFC'34 enkele kansen de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Joshua Souisay kreeg de grootste kans, maar zijn inzet werd net op tijd van de lijn gehaald. De wedstrijd zou zodoende in een zwaarbevochten 0-1 overwinning eindigen.

Opstelling AFC'34: Lennart Lakeman; Dennis Jong (46' Jesse Tielbeke), Marius Wiegman, Jimmy Beemsterboer, Nick Bijvoet (60' Brahim Bakni); Chiel Hartman (46' Mitchell Becker), Mees Bouman, Volkan Orhangazi; Leroy de Jong, Verdi Sambi, Joshua Souisay

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op