AFC-LOGO-OK-1-small 

Hoofdklasser O12-1 blijft puntloos na duels tegen WSW"30 en SVW"27.

zondag, 19 maart 2017,

AFC”34 O12-1- WSW”30 O12-1

Vorige week zaterdag haalde de O12-1 tegen WSW”30 in een spannend thuisduel weer niet de punten waar het lang de goede kant op ging maar aan het einde toch weer met lege handen stond. (3-4) Want zeker voor de neutrale toeschouwer was het scoreverloop en vertoonde spel van beide kanten hartverwarmend. Vooral in de eerste helft, waarin de eindstand al was bereikt kwam AFC veel beter voor de dag . Werd de uitwedstrijd nog met 7-0 verloren.. dan was dit een veel betere prestatie , maar werd dit niet beloond met de eerste punten.

AFC kwam al snel op een 2-0 voorsprong dankzij twee goals van Tim . De snelste man op het veld gaf het team een mooie voorsprong die we dit seizoen nog niet hadden meegemaakt. Toch was WSW”30 uit stilstaande situaties erg productief en wisten via twee corners de stand weer gelijk te trekken. (2-2)
Maar Tim (foto) die een doelpoging van Boet net naast zag gaan was met zijn derde en dus een onvervalste hattrick wederom de gevierde man . (3-2)
Maar nog voor rust werd er uit corners geprofiteerd door de WormerSportVereniging. En ondanks nog twee grote kansen van Levy werd de kleedkamer met een 3-4 achterstand opgezocht.

Na rust werden er geen doelpunten meer genoteerd. Ook dankzij Tycho , die met twee tegenstanders vrij voor doel de juiste verdedigende keuze maakte.
En als een corner van onze gasten dit keer geen succes oplevert en Gijs bij een hachelijke situatie nog reddend optreed blijft de stand zoals hij is.
Er had meer ingezeten , maar deze wedstrijd werd verloren via stilstaande situaties en dat blijft toch zonde.
SVW”27 O12-1- AFC”34 O12-1

Afgelopen zaterdag, in de drukste week van het amateurvoetbal met ong 29000 wedstrijden en op deze zaterdag bijna 24000 wedstrijden werd één van deze duels gespeeld op sportpark De Kabel tussen de teams van SVW”27 en AFC”34 O12-1. Na een eerste koffie te hebben besteld kwamen we in gesprek met de beheerder van de in de kantine gelegen “fanshop”
In een ruimte van ong 4x2 meter met allerlei SVW kleding ontspon er een vermakelijk gesprek met deze vrijwilliger over hoe en waarom ze dit op deze manier doen en over het huidige (jeugd) amateurvoetbal. . Na deze leuke en interessante ontmoeting over hoe andere clubs dit doen begon de wedstrijd om 1015 uur die thuis nog in de allerlaatste seconde werd verloren met 3-4...

Al snel keek AFC tegen het fanatieke spelend SVW tegen een achterstand aan van 2-0. Tegenstanders van AFC , en dat gebeurt bijna elke week lijken wel wat fanatieker te beginnen als ze een blauw/geel shirt zien . Dit is natuurlijk een compliment voor de club en dan moeten wij (de O12-1) maar zo slim zijn om hier mee om te gaan . AFC had weinig in te brengen en was het klasse verschil tussen niet-selectie (AFC) en selectie (SVW) gewoonweg te groot.
Toch had een lob van Tim die net naast ging de spanning weer terug kunnen brengen, maar SVW gooide met een derde doelpunt vlak voor rust het duel op slot . (3-0) .

AFC weet na rust nog wel te scoren, Tim die de paal raakt en Jayden die op de juiste plaats staat om de 3-1 te scoren. Maar verder dan één kans met een wel/geen penalty situatie komt AFC niet . Het laatste woord was aan een SVWer die vogelvrij de hoek voor het uitkiezen had (4-1)

Volgende week weer naar Heerhugowaard.... dan gaan we bij Reiger Boys op zoek naar de eerste punten..

IMG 20170318 202746 2Robert

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op