AFC-LOGO-OK-1-small 

Hét seizoen van O14-2 !

vrijdag, 21 juni 2019,

AFC o14 2 2019

AFC”34 O14-2 heeft dit voorjaar boven zijn kunnen gespeeld . Want na het kampioenschap in de 4de klasse (najaar) werd de ploeg ingedeeld in de 2de klasse. Met mooie tegenstanders als DWOW ( Door Wilskracht Overwonnen Wieringermeer) en een aloude dorpsclub als Woudia werd er tegen allemaal O14-1 teams een prima 10de plek veroverd.

De eerste drie wedstrijden leverde geen punten op waaronder een 4-1 nederlaag tegen vriendjes en stadsgenoot Alcmaria … Dat ze in de eindstand boven Alcmaria V O14-1 eindigde was een doekje voor het bloeden.

Maar de jongens en één meid ( dochter van onze bekende italiaanse AFCer) lieten de koppies niet hangen ! En mede door de teamspirit , het al jarenlang samenspelen ( groot gedeelte vanaf de mini”s) en de grote saamorigheid ging het beter lopen. Dynamo werd aan de kant gezet met 4-2. Tegen de uiteindelijke kampioen FC Den Helder was er nog een 5-0 nederlaag , maar met een 4-4 (KSV) en een 5-1 overwinning op Opperdoes O14-1 was de ploeg weer helemaal terug ! Toegegeven… mede door de inbreng van dé coaches , Paul wegkamp, met zijn hollandse nuchterheid en “der”Hans Bódecker met zijn duitse punktlichkeit !  

Na nog een 5-4 overwinning op VV Succes , na wederom net als tegen KSV bij rust op grote achterstand te staan eindigde de O14-2 op een mooie 10de plek in de eindstand.

Met een doelsaldo van 30 voor (5de plaats) blijkt dus dat het met de genen wel goed zit binnen het team ,namelijk  aanvallend voetbal waar AFC”34 voor staat…

Aankomend seizoen gaan we met een bijna ongewijzigd team door. Een paar mutaties en  twee “nieuwe” spelers die zich zelf hebben aangeboden en graag voor dit fantastische team willen spelen. Alle ingredienten dus om er samen met de ouders , coaches en spelers weer een mooi seizoen van te maken !   

RK

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op