AFC-LOGO-OK-1-small 

Groot verschil tussen eerste en tweede helft breekt O12-1 op !

zaterdag, 04 maart 2017,

Nadat er twee weken geleden ruim werd gewonnen van Kolping Boys voor de beker , stond er na een weekje vrij weer een frisse groep om aan het echte werk te beginnen in de Hoofdklasse competitie. Tegenstander was vandaag de Wherevogels O12-1 . Maar werd de thuiswedstrijd nog afgesloten met “slechts” een 1-4 nederlaag, was het vandaag op sportpark Westerweg te Purmerend een 10-2 nederlaag.... Wel met de aantekening dat het bij rust al 8-1 stond ! Waar keeper Vince voor rust nog totaal in de steek werd gelaten door zijn teamgenoten was het in de tweede helft Luuk die na wat omzettingen slechts twee keer werd gepasseerd. Het was te prijzen dat het team met die grote achterstand in die eerste dertig minuten het de Wherevogels in de tweede helft nog moeilijk maakte en met slechts een 2-1 nederlaag van het grasveld stapte.

Het was na 20 minuten al duidelijk dat er geen punten konden worden gehaald voor AFC . Mede door eigen fouten en verkeerde keuzes stond de stand al snel op 6-1 .Vooral de 3-0 was karakteristiek...Maar liefst drie vrije (Where) vogels konden volledig vrij voor de arme Vince opduiken. De paar kansen die AFC kreeg werden vakkundig door de Purmerenders in de kiem gesmoord. Met kleine slimme overtredingen en feller de duels aangaan liet AFC zich afbluffen. Maar AFC leerde hier snel van en liet dit in de tweede helft ook zien ( later meer) Toch kwam de tegentreffer nog in die eerste helft , een afgemeten pass van Jayden op Tim die bij zijn poging om te scoren onreglementair  binnen de zestien werd gevloerd. De toegekende strafschop werd door Jayden onberispelijk binnen geschoten (5-1)
Na nog een goede save van Vince werd de ruststand 8-1 en werd er door de aanwezige AFC toeschouwers gevreesd voor een recordnederlaag...

Maar coach Teun Stork (O17-1 Zondag ) kon in de rust zijn team weer bij elkaar rapen en er weer een wedstrijd van maken. Want ondanks de grote onoverkomelijke achterstand was de O12-1 in het tweede bedrijf niet de mindere. En dit zag ik niet met mij blauw/gelen bril of opschrijfboekje want ook de hevig meelevende coach van de groen/witten zag dat er een heel ander AFC uit de kleedkamer was gekomen. Want waar de eerste helft de Wherevogels fel de duels inging was het nu ook AFC die hier in mee ging. En zo ontspon er nog een tweede leuke dertig minuten die al een winnaar kende maar op basis van de tweede helft was AFC de morele winnaar. Helaas geeft de KNVB hier geen punten voor en blijven we staan op 0 uit 4 …

Gescoord werd er nog wel, na goed doorzetten van Boet kon hij op de achterlijn terugleggen op Sam die na dit mooie voorbereidende werk van onze “John van Loen” op waarde werd geschat en de 8-2 kon aantekenen .
En als Vince zijn kopbal centimeters naast de paal ziet gaan is de wedstrijd die eigenlijk geen wedstrijd meer is een wedstrijd.... .. Een veel feller en beter verdedigend AFC, waar Luuk met een prima redding ook zijn mannetje als doelman staat is gewoon gelijkwaardig aan de nummer drie van de competitie.
Toch word het na een hachelijk moment ,wel of geen hands/corner de stand 9-2 voor de pas in 1980 opgerichte club uit de gelijknamige woonwijk “de where”.
De stand komt toch in de dubbele cijfers na een makkelijk gegeven penalty na een duwfout van één van de AFCers. (10-2)

Nu nog een wedstrijd spelen als de tweede helft... dan moeten de punten vanzelf komen. Want met nu vier wedstrijden zonder punten en 25 (!) goals tegen moet het met de instelling zoals de tweede helft volgende week tegen de nr 2 WSW “30 toch een keer punten gaan opleveren..

MOTM Boet ( foto van een nog jonge boet (links)

Robert2017 boet jayden 2013

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op