AFC-LOGO-OK-1-small 

Elinkwijk o.14 – AFC’34 o.14 Iedereen wil van de bovenste winnen……..

zondag, 02 april 2017,

Deze zaterdag moest er worden aangetreden tegen Elinkwijk, waar nog niet tegen was gevoetbald deze voorjaarscompetitie. Onze spits was weer terug na een vervelende blessure en dus mocht zijn vader ook gelijk aan de bal……als lijnrechter.

De wedstrijd begon en Elinkwijk en gaf gelijk een duidelijke boodschap af. Hier moest gestreden worden om te winnen! Elinkwijk had in de eerste 10 minuten duidelijk de overhand en onze jongens konden alleen maar volgen. Hierdoor hadden wij niet de regie en stond het zomaar 2 – 0 voor de gastheren. Elinkwijk won bijna alle duels en als zij een duel verloren was de afvallende bal toch weer voor hen. Samen voetballen blijkt dan ook heel moeilijk en gelukkig konden onze jongens voor de rust nog iets terug doen 1 – 2.

In de rust had ik nog wel een goed gevoel over de afloop. Zou dat uitkomen? De start van de 2e helft was veelbelovend echter er werd niet gescoord. Gaandeweg de 2e helft moesten de supporters lijdzaam toekijken en constateren dat de tegenstander van vandaag gewoon feller was en als team beter voetbalde. De 3 – 1 hing eerder in de lucht dan de 2 – 2 en de Elinkwijkers waren gewoon beter. Uit een corner van de gastheren werd uiteindelijk de bal van richting veranderd en werd het terecht 3 – 1. Hierna scoorden wij nog een mooie 3 - 2. Dit was ook de eindstand.

In deze competitie wil iedereen winnen van de koploper, zoals wij ook wilden winnen van Waterwijk, de vroegere koploper. 2 gewonnen wedstrijden tegen hen heeft o.a. voor een voorsprong gezorgd in deze competitie. Maar na 1 week voetbal met 1 gewonnen wedstrijd en 2 verloren wedstrijden is het nu toch even moeilijk om als team te strijden en samen te voetballen. Er wordt nu meer van je gevraagd omdat iedereen van ons wil winnen.

Bedenk dat A.F.C. staat voor Altius, Fortius, Citius en dat betekent dat wij altijd sneller hoger en sterker moeten zijn dan elke tegenstander! Ik ben ervan overtuigd dat wij weer gaan zien wat wij al eerder hebben gezien deze competitie(s).

Deze week weer samen trainen en elkaar beter maken!

Hup A.F.C…………………………………………vierrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrendertig!!

Tot volgende week zaterdag, uit tegen de ADORIANEN van 1920

Uw huisverslaggever

W.D.

P.s. op zondagmiddag heeft Feijenoord verloren van Ajax, dat gewoon feller en sneller was. Vergelijkbaar met onze situatie?

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op