AFC-LOGO-OK-1-small 

Diep in extra tijd loopt AFC"34 zondag 1 derde zege op rij mis . (uit het NHD)

maandag, 18 februari 2019,

Het gevoel was dubbel bij AFC”34 na afloop in Uithoorn tegen Legmeervogels. De blessuretijd liep al even en een derde overwinning op rij diende zich aan. Tot diep in de toegevoegde tijd: de zoveelste hoge bal in het zestienmetergebied glipte langs alles en iedereen, behalve invaller Mitch Vernooy. 1-1.

 legmeervogels

 


De zeer late gelijkmaker zorgde voor Alkmaarse teleurstelling, hoewel vooraf getekend werd voor een gelijkspel. De ploeg onder leiding van trainer Job Dragtsma maakt desalniettemin stappen. Het pakte alweer het achtste puntje na de winterstop en heeft zich een goede positie in de middenmoot verschaft. Het blijft wel oppassen, want de teams onderin en de grote middenmoot staan zeer kort op elkaar.

’Echt overleven’
Dragtsma na afloop:,,We hebben 70 minuten prima gespeeld. Vooral het eerste kwartier na rust moeten we het afmaken. De kansen op 0-2 waren er. Zij wisten het op dat moment echt niet meer. Jammer dat-ie dan niet valt. In de slotfase houden we voorin nauwelijks meer een bal vast. Het was echt overleven en ook moest ik Milan Koenders en Brent Braaksma gedwongen wissels met pijntjes. Balen dat ie dan alsnog valt.’’

Over het algehele beeld van zijn ploeg is Dragtsma wel tevreden: ,,We worden steeds beter; dat zie je ook aan het eerste duel tegen hun (1-2 verlies, red.). We kunnen als we goed zijn van iedereen winnen.’’

In het eerste half uur werden de toeschouwers op sportpark Randhoorn niet verwend met veel kansen. Het in het wit spelende AFC’34 ving de blauwgele thuisploeg halverwege de eigen helft op om vandaar uit tot eigen kansen te komen. Legmeervogels zocht naar openingen, maar de achterhoede van AFC’34 met een uitblinkende doelman Mike Wesselink stond als een huis. De Alkmaarders kwamen in de 37e minuut op gelukkige wijze aan een doelpunt. Legmeervogels-verdediger Faouzi Ben Yerrou raakte de bal volkomen verkeerd in een poging orde te scheppen. Jerry van Sluis was attent en prikte de bal simpel achter doelman Clé de Vos Mooij: 0-1. Alleen op een schot van Rodney Smorenberg mocht AFC’34 opgelucht adem halen. De bal ging rakelings naast.

Na de pauze had met name middenvelder Martijn Riemersma een grote kans op de 0-2 in een fase dat de thuisploeg door het ijs zakte. Diverse corners volgden elkaar in rap tempo op, maar tot een tweede treffer kwam het niet. De rekening hiervoor kreeg AFC’34 in de slotfase gepresenteerd. In de ruime, overigens terechte blessuretijd, viel de bal alsnog goed voor de voeten van Vernooy. Doelman Wesselink was kansloos op de trap van dichtbij. Bij AFC’34 was toen het beste er al even vanaf na met name de noodgedwongen wissels. Het tweede gelijke spel van het seizoen werd met een dubbel gevoel aanvaard. Een punt gewonnen, of toch twee verloren?

AFC’34: Wesselink; Hulskes, Aykan, Staal, Koenders (69. I. Yilmaz); Van Sluis, Ben Salah (67. Ntim), Riemersma, Braaksma (84. Van Os); S. Yilmaz en Tesselaar.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op