AFC-LOGO-OK-1-small 

DEM O15 - AFC34 O15

zondag, 02 april 2017,

DEM O15 – AFC34 O15  1-7

Even kort een terugblik. We zijn  thuis druk aan de gang met een aanpassing van de eerste verdieping. Na ruim  20 jaar mag dat ook wel eens, maar hierdoor kwam ik niet toe aan het schrijven van een stukje over de wedstrijd tegen UVS een week geleden. Ik kan hier kort over zijn. Het vertrouwen in het kunnen voetballen kwam tijdens deze wedstrijd langzamerhand weer terug. Het aantal  geblesseerde spelers wordt minder en we beginnen elkaar weer wat beter te vinden. We wonnen deze wedstrijd met 2-0, waar ik vooraf voor had getekend. De wedstrijd tegen Fortuna, die echt slecht was werd hierdoor al een beetje vergeten.

Vandaag moesten wij afreizen naar Beverwijk. De tegenstander DEM hadden wij in het begin van de competitie thuis getroffen en wat mij bij gebleven was, was dat wij de eerste helft problemen hadden met het maken van doelpunten en dat de ruststand op 0-0 bleef staan. Na rust konden we het verschil maken en gingen we toch met een ruime winst van het veld.
Ik had in de ochtend tegen mijn zoon gezegd dat ik had gedroomd  dat vanaf vandaag Hollandia punten zou gaan verspelen en dat wanneer AFC34 de punten in Beverwijk wist te pakken, de spanning nog wel eens in de competitie terug zou kunnen komen. Dromen zijn vaak bedrog maar  met de wedstrijd van Hollandia tegen Elinkwijk is het mogelijk. Wij moesten dan wel eerst tegen DEM de punten gaan pakken en vrij vroeg in de ochtend reden we dan ook naar Beverwijk.
De reis was niet lang en enkele van de meegereisde moeders, die het lange wachten tussen aankomst en aanvang wedstrijd vaak wat te lang vinden zochten hun vertier op de zwarte markt. Met veel plezier namen ze het fruit, noten en Turkse pizza’s mee terug naar het voetbalveld en kwamen ze vol bepakt met allerlei etenswaren  iets na de start van de wedstrijd op het complex aan. De afgelopen week had in het teken gestaan van diverse trainers. De eigen trainer had een cursus en kon de eerste twee trainingen in deze week niet geven.  Ik begreep dat het onze mannen en dame niet uitmaakt als er een keer iemand anders voor de groep staat, dus dit mocht voor deze dag geen excuus zijn voor het spel.

We waren vandaag in de luxe positie dat we 4 wisselspelers hadden uit onze eigen groep. Dit is wel eens anders geweest in deze competitie, maar langzamerhand gaat dit de goede kant op.
We begonnen goed aan de wedstrijd. Er werd weinig met de bal gelopen en het spel verplaatste zich regelmatig van de rechter naar de linkerkant. Het zag er goed uit en het vertrouwen in een goede afloop werd bij mij steeds groter. Goed doorgaan aan de linkerkant leverde al snel het eerste doelpunt op, waarna met een goed genomen vrijetrap de 0-2 ook al snel in de touwen hing.  We wisten voor rust ook de 0-3 op het scorebord te krijgen en het begon er op te lijken dat deze wedstrijd voor ons geen problemen zou opleveren. Jullie merken dat ik snel door het verloop van de doelpunten ga, maar zo voelde het ook. Met verzorgd spel werd dit gecreëerd en daar hoef je dan niet teveel woorden aan vuil te maken. Ik genoot langs de kant al had het van mij bij tijd en wijle wel een tempootje hoger gemogen. Je gaat weer meer van de spelers verlangen en je wordt  weer wat kritischer als het spel wat minder wordt.
Met een drie-nul voorsprong gingen we rusten en we zagen uit naar de tweede helft. Waren wij dan zo goed of……
Ik moet zeggen dat je door goed spel een voorsprong afdwingt, maar de werkelijkheid moeten we niet uit het oog verliezen. De tegenstander vond ik niet goed. Wij wisten door verzorgd spel deze uitslag op het scorebord te krijgen, maar al hadden we het tempo iets verhoogd had de uitslag voor rust nog wel hoger kunnen zijn.
Na rust pakten wij de draad weer goed op en wisten wij de uitslag te verhogen naar 1-7. Met mooie doelpunten, waar er ook weer een voor onze dame was weggelegd gingen we met een voldaan gevoel terug naar huis. Wel moeten we proberen te blijven voetballen en niet de postbode van het team te willen zijn. Met minimale balcontacten naar de overkant van het veld proberen te spelen, en de zijkanten te blijven zoeken tijdens de aanvallen, kan ik erg van genieten. Hierdoor komt er ruimte op het veld en dan weet de tegenstander niet maar waar ze het moeten zoeken. Een klein verbeterpuntje na een mooie voetbalochtend. Op naar de volgende wedstrijd en proberen dit vol te houden. De volgende wedstrijd is tegen Argon en die staan niet hoog. Toch kan dit een lastige pot worden als we niet als team maar voor ons zelf gaan voetballen. Een mooie taak voor het team om hier de komende week aan te gaan werken.

En ja, de droom die ik had kwam helaas niet uit. Hollandia wist met minimaal verschil van Elinkwijk te winnen en is bijna zeker van het kampioenschap. Onze doelstelling was bij de eerste drie te eindigen en al worden we dan geen kampioen, laten we dan in ieder geval dit niveau vast houden. Misschien kunnen we dan de kampioen uit Hoorn toch iets laten zien waar we trots op zijn en deze wedstrijd over een aantal weken in een overwinning omzetten.

Tot volgende week
de toeschouwer

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op