AFC-LOGO-OK-1-small 

De O16-2 wint weer met dubbele cijfers!

zondag, 27 september 2020,

Vandaag speelde de O16-2 zijn eerste competitiewedstrijd thuis aan de Robonsbosweg. En het was voor het thuispubliek een mooi weerzien. Tegen BOL O16-1 uit Langedijk, de woonplaats van spits Lennox en niet zoals we vorige week abusievelijk meldde dat hij uit Mozambique afkomstig was werd het na een ruststand van 6-0 uiteindelijk 11-0. 

Het was net als afgelopen zaterdag tegen Geel-Zwart”30, in de eerste 10 minuten veel kansen voor AFC”34 en werd het na de 1-0 van Tycho ( een knap genomen schot van buiten het 16meter gebied) een erop en erover wedstrijd. Sam dacht, wat Tycho kan kan ik ook! Maar hij mikte net te hoog boven de kruising, zodat de bal op het voormalige D-veld en op het rugbyveld belandde. Geen try dus maar een achterbal voor onze gasten uit Langedijk

Diego speelde na die rustige openingsfase weer als een Robbie Rensenbrink in zijn beste jaren. Meerdermalen glipte hij handig langs zijn tegenstander en was het bij de derde poging raak. (2-0) Hierna was het bekende hek van de dam, Luuk die met een corner slim voor zijn tegenstander kwam (3-0) en Lennox met een mooi geplaatst schot. (4-0) 

De ruststand kwam op het bord via Hayo die vanuit achteren opstoomde en nog genoeg kracht had om verwoestend uit te halen, (0-5) en Jayden die met zijn “slechte linker” via de goede binnenkant van de paal scoorde. (0-6)

Ondanks de vele wissels bleef de ploeg prima combineren. Coach Hans moest het vandaag alleen doen omdat Paul wegens werkzaamheden niet aanwezig was.

17 spelers/pubers in goede banen leiden, ga er maar aan staan. Maar dit ging hem (waarschijnlijk) op duitse wijze prima af.  Meerdermalen schalde het over het veld: “GEH RAUS” en “DRIN” !

Zelfs de prima fluitende scheidsrechter Romke vertelde in de rust dat hij genoot van het spel van de O16-2. Dit kwam mede door het ijzersterke middenveld waar over beschikt kan worden. Met Sam, Chris ,Vince en Levy is het voor de spitsen makkelijk om in scoringspositie te komen. 

En dat gebeurde dan ook vaak in die 2de helft. Eerst nog Jayden die bij een poging vrij voor doel de graspollen uit het veld schoot ipv tegen de bal….Dit had waarschijnlijk mee te maken dat er voor deze wedstrijd een duel was gespeeld in de kelderklasse van het amateurvoetbal. Zaterdag 2 en tegenstander Terrasvogels hadden in hun onkunde het D veld als volleerde boeren aardig omgeploegd. 

Maar ondanks deze omstandigheden ging het team verder op zoek naar doelpunten. Tim met de 7-0 en Jayden die in de 1ste helft nog bij een kopkans als een schildpad zijn hoofd introk was het deze keer wel raak en kopte hij de 8-0 in.

Na een mooie stift (Jayden) en weer een prima opgezette aanval vanuit het middenveld waardoor Tim zijn tweede goal van de middag kon aantekenen (10-0)  De 11-0 en laatste goal werd gescoord door Luuk. Niet de mooiste, maar die tellen ook. Via zijn dijbeen(?) viel de bal achter de toch wel goede keeper van BOL, die zijn team gedurende de wedstrijd met knappe reddingen niet helemaal liet afslachten. 

Het houtwerk was deze keeper vandaag ook goed gezind, na meerdermalen paal en lat geraakt te hebben was het vlak voor tijd Levy die van grote afstand tegen de lat schoot. 

De cijfers zijn duidelijk, 2 wedstrijden gespeeld, 32 goals voor en mede dankzij de verdedigers Romijn ,Orhan, Bo en Luuk nog geen tegendoelpunten. 

Het gevolg hier van is dat het voor keeper Ian een zeer eenzame wedstrijd was, De ouders van Ian mogen als dit zo door gaat wel korting krijgen op de contributie…  

Volgende week WSW uit , hopelijk wat spannender. 

Robert Keesen      

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op