AFC-LOGO-OK-1-small 

De O14-2 zet grote stap naar kampioenschap na overwinning op concurrenten Bergen (7-2) en Alcmaria Victrix (3-4) !

zondag, 18 november 2018,

014 2 bergen alcmaria

BSV BERGEN - AFC”34 O14-2

De O14-2 heeft vorige week zaterdag directe concurrent Bergen na een mooie maar eclatante overwinning teruggestuurd naar de kiefthoek.  Bergen, dat net als AFC na 5 duels nog ongeslagen was werd na een gelijkopgaande eerste helft na rust overlopen (7-2)

De eerste helft had alles wat voetbal zo mooi maakt , twee teams die vol op de aanval speelde en veel doelpunten. Met 2 doelpunten van Tim en één van Ali , die net als de week er voor een vrije trap binnenschoot werd de ruststand 3-2 en kon het duel dus nog alle kanten op !

Maar mede door het goede spel van verdediger Romijn wist Bergen geen kansen meer te creéren en kon AFC makkelijk uitlopen naar een 7-2 winstpartij. Het nog ongeslagen AFC heeft nog vier wedstrijden om te laten zien dat zij de beste zijn dit voetbaljaar. Als eerste staat de derby tegen het op de derde plaats staande Alcmaria Victrix voor de deur . Mocht ook deze concurrent in de Egmonderhout worden verslagen dan kan de ploeg het kampioenschap bijna niet meer uit handen geven…

ALCMARIA VICTRIX - AFC”34 O14-2

Afgelopen zaterdag stond de “klassieker” , derby en de “burenruzie” op het programma . Wie zal a.s maandag vol trots het schoolplein oplopen en wie zal zijn vriend de komende week proberen te ontwijken ? Via Facebook had de ploeg van de dit jaar 120 jaar bestaande club een oproep gedaan om hun ploeg te komen steunen tegen de koploper. De wedstrijd die onder veel publieke belangstelling stond werd tenslotte gewonnen door het team dat daar het meest aanspraak op maakte. Met een 3-4  overwinning werd er weer een concurrent van AFC opzij gezet .

Op het zonovergoten complex van onze buren was de eerste kans voor AFC. Na 10 minuten rommelig voetbal was daar de kans op de openingstreffer… maar de hele wedstrijd al prima keepende doelman van Alcmaria wist knap redding te brengen. Aan de andere kant waren de rood/witten wel gelukkig , een misverstand in de verdediging en met een vrij doel voor zich wist de spits van Alcmaria  simpel te scoren (0-1) Het niet zijn eigen spelletje spelende AFC ( combinatievoetbal) wist toch op een voorsprong te komen. Eerst Tycho met een uithaal van buiten de zestien (1-1) en Tim na goed doorzetten met de 1-2 !

Hierna was AFC het beter spelende team maar wisten niet door te drukken . De lijstaanvoerder had veel balbezit , maar het slechte veld en  een goed verdedigend Alcmaria werd het een soort kat en muis spelletje. De 1-3 kwam tenslotte toch op de manier tot stand die we van de O14-2 kennen , Het was “baas” Ali die met een slimme pass Sam vond en hij weer makkelijk de bal mee gaf aan Tim die koelbloedig zijn tweede maakte van de middag . Alcmaria kon hier weinig tegenover stellen . Met achterin Thomas (ex AFC} was het vrouwen en kinderen eerst. Alleen van afstand werd er door Alcmaria geprobeerd om de aansluitingstreffer te forceren. Maar keeper Dean zag menig bal hoog over zijn doel richting de Maarten Luther King  gaan . Het gezapige duel kreeg vlak voor rust toch nog een opleving ! De aansluitingstreffer van Alcmaria (2-3) en een gemiste penalty van AFC na een uit het doel  geslagen bal van een verdediger .

Na rust was het voetbal niet nog steeds niet hoogstaand en dat is zacht uitgedrukt . Alcmaria kon niet beter en AFC ging mee in het “kick and rush “ voetbal . Tel daarbij op een lastig bespeelbaar veld waarin AFC maar mondjesmaat toekwam aan hun zo geliefde positiespel waarmee ze deze competitie terecht bovenaan staan. De koploper met +43 doelpunten moest toch de gelijkmaker incasseren na weer zo chaotische fase . (3-3)  De spanning maakte veel , maar niet alles goed in deze wedstrijd . Gelukkig was Diego die een moeilijke wedstrijd speelde eindelijk een keer los van zijn tegenstander en maakte , wat achteraf bleek de winnnende treffer (3-4)

Want na een afgekeurd doelpunt (buitenspel) van Alcmaria en een prima redding van Dean , die ook nog geblesseerd uitviel werd deze “burenruzie” beslecht in het voordeel van AFC . De betekenis van Alcmaria Victrix “Alkmaar Overwinnaar” kwam nu niet te pas en waren de mannen en vrouw  van AFC de grote winnaars die de komende week trots op het schoolplein lopen !

Na afloop dus alleen maar blije gezichten aan AFC zijde, helemaal toen de nieuwe sponsor NH verzekeringen 1816 de nieuwe hoodies kwam bezorgen ! Nog drie wedstrijden te gaan en misschien kan het kampioensfeest dan losbarsten bij onze andere (shirt)sponsor,  restaurant La Terrazza . 

A.s zaterdag tegen de nr 4 Castricum  .(1230 thuis) 

Robert Keesen

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op