AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC34 O15 - Argon O15

dinsdag, 11 april 2017,

AFC34 O15 – Argon O15

Vandaag stond in het teken van de wedstrijd tegen Argon. Een vereniging uit Mijdrecht die het in onze competitie dit jaar erg moeilijk heeft. Grote nederlagen met als gevolg een laatste plaats op de ranglijst. Toch ook altijd weer een tegenstander die je niet mag onderschatten.

Op moment van spelen hadden we nog een kleine hoop dat Hollandia tegen Hoofddorp punten zou gaan verspelen. De competitie zou dan nog spannend kunnen worden omdat wij na Argon tegen Hollandia op het programma stonden. Het weer was fantastisch, alleen bij aankomst op het complex merkte ik al dat er vele spelers niet aanwezig of geblesseerd waren. Met 3 spelers geblesseerd, een speler die met Volendam naar Griekenland op stage was en onze dame die een interland in Duitsland had was het weer even passen en meten waar iedereen moest gaan staan. Gelukkig kunnen vele spelers op diverse plekken spelen, dus de opstelling vond ik niet eens vreemd toen ik de spelers op het veld zag staan. De eerste helft verliep een beetje stroef. We hadden kansen, maar probeerden teveel door het midden het doel te vinden. Ook kregen de spelers van Argon veel ruimte om de bal te spelen. Het was wachten op het eerste doelpunt, maar wanneer deze niet valt lijkt het wel of iedereen een beetje zenuwachtig gaat worden. Ook de toeschouwers worden dan een beetje zenuwachtig. Na een kleine twintig minuten was het dan toch eindelijk raak en met een mooie uitbraak kwam onze spits alleen op de keeper af die hij eenvoudig wist te omspelen. De 1-0 was een feit en we konden gaan werken aan ons doelsaldo. Toch duurde het nog lang voordat het tweede doelpunt viel. Ballen die soms te hard naar voren werden gespeeld konden niet worden bereikt door onze voorhoede. De eerste helft begon al op het einde te geraken toen onze rechtsbuiten de bal hard in het net wist te schieten. Met deze stand waren we nog niet gerust. Aanvallen van Argon waren er minimaal, maar toch wisten ze helaas afgefloten wegens buitenspel, de bal in ons doel te krijgen. We moesten blijven opletten en proberen de stand te verhogen, waardoor je wat minder gespannen gaat spelen. Helaas moest dit na de rust gebeuren want in de eerste helft kregen we dat niet meer voor elkaar.

De tweede helft gingen we beter van start en kregen we veel kansen. Helaas hadden we een scheidsrechter die, en dat was ook in de eerste helft het geval, veel uitleg wilde geven aan de beslissingen die hij maakte. De vele malen afgefloten aanvallen wegens buitenspel werden beter gezien door de scheidsrechter, dan door de grensrechter van de tegenstander. Het is waarschijnlijk goed bedoeld al leidt het wel tot komische reacties vanaf de zijlijn. De tweede helft zag er aan onze kant verzorgder uit. Er werd meer gebruik gemaakt van het hele veld, waardoor de steekballetjes beter aankwamen. De uitslag liep uit naar 6-0 en ik ging met  een goed gevoel over de tweede helft richting kantine. De volgende tegenstander wordt De Meern en al lopend van het veld kregen we te horen dat Hollandia geen misstap had gemaakt en met een klein verschil van Hoofddorp hadden gewonnen. Niet meer in te halen dus en wij moeten proberen de tweede plek te niet meer uit handen te geven. Ik hoop dat we tegen Hollandia een goede pot voetbal kunnen neerzetten . We hebben een kleine twee weken om ons hier op voor te bereiden. Winnen tegen de kampioen geeft volgens mij een goed gevoel aan het einde van het seizoen, dus daar moeten we voor gaan. Ik hoop dat het team er ook zo over denkt, maar dat gaan we spoedig op het trainingsveld zien .

Tot de volgende keer

De toeschouwer

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op