AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC onder 13-2 "nieuw" , toernooi Sp Martinus

zondag, 18 juni 2017,

martinusAFC'34 Jo 13-2 nieuw, jan toernooi Sporting Martinus

Het 2e toernooi in de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de mannen van Roydi. Ditmaal op bezoek in Amstelveen, randje Amsterdamse bos bij oude bekenden van ons, Sporting Martinus. Behoudens de organiserende club waren ook Fc Abcoude, Sv Oudekerk, Roda 46 en Hoofddorp van de partij. De temperatuur was bij aanvang heerlijk voor onze mannen, maar zou zich na de middag weer stevig laten doorwerken in de kwikstaafjes van de lokale temperatuurmeters. Het betrof hier een toernooi met als belangrijkste prijs een verenigingsprijs omdat de puntentotalen van 013-2 werden opgeteld bij de puntentotalen van 013-1. Dus de trots van Alkmaar stond op het spel en zorgt ook voor een beetje binding tussen de AFC 34 teams.

Wedstrijden van 18 min dus haast was geboden om wedstrijden in winst om te zetten. De beide AFC 34 teams waren met geen of weinig wissels gekomen, gevolgen van een zwaar seizoen, maar gezien de tegenstand zou dit moeten kunnen. Op papier aardige clubs maar AFC 34 heeft een hogere ambitie en dus min of meer aan de stand verplicht om dit toernooi te winnen. Onder 13-2, vandaag opererend als 012-1 vandaag, trapte af tegen Abcoude zonder Giandro , Guus en Ties maar wel met alle nieuwe spelers waaronder ook Sem die vorige nog absent was. De eerste 2 wedstrijden werden met 1-0 gewonnen waarbij leuk werd gespeeld met Daan en Senna in goede doen, Vooral achterin zijn dit jaar nogal wat wijzigingen omdat er met buitenspel wordt gespeeld en nu met 4 verdedigers en dus feitelijk een vrije man. Dit vraagt communicatie en dat is nieuw voor de mannen maar dat ging best goed. De nieuwe jongens moeten nog wel wennen, logisch, en vooral harder inspelen maar ook harder schreeuwen/ roepen . Roepen als je de bal wil hebben en een pass naroepen zodat je medespelers weten dat de bal eraan komt. Ook de " derde man" , erg belangrijk in het AFC 34 spel, moet zich meer gaan laten zien. Als de 2e man wordt aangespeeld moet de 3e man al onderweg zijn en zich al luid en duidelijk melden. Het zal nog een beetje de schroom zijn.

Ook het vooruit verdedigen moet nog verbetering en neem daarbij maar een voorbeeld aan Nils want die kan dat heel goed en liet dat zaterdag ook weer zien. Zijn tegenstander geen moment bedenktijd geven en daarna weer aan de basis van een AFC 34 aanval. Volgens mij hebben ze bij Nils thuis een hele vervelende bloedhond waar Nils het van geleerd heeft. De derde wedstrijd was tegen de zwakste ploeg Oudekerk en dit werd 3-0, Boyd, Charly en Senna.

 De laatste 2 wedstrijden waren tegen de sterkste ploegen met als eerste Roda 46 die ook alles nog hadden gewonnen. De hitte begon zijn tol te eisen waarbij AFC 34 toch ook fysiek dik in orde blijkt in verhouding tot de tegenstanders. Zo zie je maar dat goed trainen loont, daar leg je de basis. Roda 46 viel tegen en werd bij de keel gepakt en 18 minuten later weer teruggezet met een 3-0 nederlaag aan de broek. Onder 13-1 was ondertussen ook goed bezig en de verenigingsprijs was dan ook al binnen. Martinus was de laatste tegenstander en die kenden we nog uit competitie en zij moesten winnen om poule winnaar te worden. Met veel spitsen , energie en volgens mij een paar 013-1 spelers werd er va banque gespeeld, aanvalluh !!

AFC 34 voetbalde daar goed onderuit en kwam terecht op een 1-0 voorsprong, doelpunt Aloys na een mooie actie van Fawzi. Sporting Martinus ging nog meer op de aanval spelen en zeker na de gelijkmaker, die helaas keihard boven Finn in het doel zeilde. De eerste tegentreffer voor Finn deze dag waarbij die ook zeker attent keepte en ook voetballend goed meedeed. AFC 34 liet zich onnodig terugdrukken en ging veel te onzorgvuldig met de vele ruimten om, die Sporting Martinus achterin liet vallen. Rust bewaren, niet zo gehaast doen en er gewoon een paar ballen inschieten. Uiteindelijk bleef het 1-1 en daarmee was 013-2 ook poulewinnaar, gefeliciteerd mannen.

 Vandaag hebben jullie veel potentie laten zien en ons inziens kunnen we daar heel veel uit gaan halen dit jaar. Volgende week geen toernooi, dan heeft het oude onder 11-1 zijn seizoensafsluiting in Duitsland. 1 juli is dan het laatste event, een zwaar toernooi bij BFC,heerlijk om naar uit te kijken.

R.O.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op