AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC"34 (zon 1) werkt via overwinning bij koploper Velsen verder aan eigen sprookje ( uit het NHD)

maandag, 08 april 2019,

Gerard Klaver


Het seizoen krijgt voor AFC”34 steeds meer de contouren van een sprookje . In Driehuis werd koploper Velsen , ietwat gelukkig dat wel, met 1-0 verslagen. De Alkmaarders , vooraf ingetekend als degradatieploeg, doen nu zelfs mee in de strijd om een periodetitel in de eerste klasse A . In de laatste elf duels werd alleen van LSVV verloren.

Niemand heeft goed kunnen zien hoe de enige treffer van de middag tot stand kwam. In de 53e minuut slingerde Sandro Staal de bal met een enorme inworp voor het doel, waar zowel Jerry van Sluis, Brian-Paul Tesselaar als wat spelers van Velsen de bal wilden koppen. De omroeper gaf hem aan Van Sluis, maar dat bleek niet correct. ,,Ik verlengde de inworp met een achterwaartse kopbal en wat er daarna gebeurde heb ik nooit meer gezien’’, aldus matchwinner Tesselaar.

Ook Van Sluis moest lachend erkennen dat hij in de buurt zat, maar de bal niet raakte. ,,Had hem graag gemaakt, maar ik moet eerlijk zijn’’, aldus Van Sluis. Het was uiteindelijk een schouder van een Velsen-speler die de bal nog een curve meegaf en achter doelman Nino Pels deed belandden: 0-1.

Het was in een fase dat AFC’34 goed in de wedstrijd zat en ook wat druk naar voren kon zetten. Dat zat er in de eerste helft nauwelijks in; het was vooral tegenhouden wat de ploeg deed. Velsen-aanvaller Giovanni Dors, overgekomen van AFC’34, was een plaag voor zijn tegenstander Ilker Yilmaz. Na de rust had de verdediger meer grip op hem en was de angel uit het spel van Velsen nagenoeg verdwenen.


Giovanni Dors, hier in duel met aanvoerder Emre Aykan, kon tegen zijn oude club AFC”34 niet het verschil maken . (united photos rob van wieringen)

AFC’34 speelde zonder de geschorste Joep Hulskes en de zwaar geblesseerde Sebastiaan Ntim, die deze week op de training zijn enkel brak en komende week een operatie moet ondergaan. De achterhoede was opnieuw de basis van het succes, met Sandro Staal als uitblinker. Dat AFC’34 in de laatste vijf duels meer één tegendoelpunt moest incasseren, spreekt boekdelen.In de slotfase van de tweede helft had AFC’34 het fysiek zwaar tegen het aandringende Velsen. Staal moest een bal van de lijn rammen na een schot van Giovanni Dors en vlak voor tijd stond doelman Mike Wesselink een rebound toe, welke door invaller Jesse van der Meer voorlangs werd geschoten. Aan de andere kant mistte Brian-Paul Tesselaar in een counter de kans op de 0-2, nadat hij de bal maar half raakte en Pels redding kon brengen. ,,Op kunstgras maak ik deze bal, op zeker. Hij kwam nu op dit hobbelige veld stuiterend aan en tastte ik gedeeltelijk mis.’’ Het werd Tesselaar na afloop vergeven; zijn waarde voorin, met name na de winterstop, is enorm.

Voor volgend seizoen heeft AFC’34 zich versterkt met Stefan Andelic. De 23-jarige middenvelder komt over van hoofdklasser Fortuna Wormerveer. Andelic:,,Ik verwacht dat wij volgend seizoen mee kunnen doen in de eerste klasse. Er staat een talentvolle groep, waar nog veel rek in zit. De duidelijkheid die de trainer geeft hoe hij het wil gaan doen draagt daaraan bij.’’ Andelic, woonachtig in Alkmaar, kwam in het verleden al uit in diverse jeugdteams van AFC’34.

AFC’34: Wesselink; Koenders, Aykan, Staal, I. Yilmaz; Ben Salah (74. Snijders), Van Sluis, Riemersma, Groot (79. Afouzar); S. Yilmaz (81. El Kaderi) en Tesselaar.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op