AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC’34 rekent op overtuigende wijze af met zwalkend LSVV (uit het NHD)

zondag, 10 november 2019,

AFC’34 rekent op overtuigende wijze af met zwalkend LSVV

LSVV-doelman Job Rouwhorst voorkomt dat Sercan Yilmaz zijn derde van de middag kan maken.

© Foto Walter Oliemans

Ton Rooseboom

De tweede derby binnen acht dagen heeft AFC’34 wel het gewenste resultaat opgeleverd. Na het teleurstellende gelijkspel tegen Kolping Boys rekende de Alkmaarse ploeg zondag overtuigend af met LSVV, 4-1.

Met die uitslag kwamen de Langedijkers nog goed weg. LSVV kende zondag een belabberde start, toonde na rust een korte periode van herstel waarbij het even aan een gelijkmaker kon denken, maar na de derde treffer voor AFC’34 was de wedstrijd gespeeld. Het is dat de thuisploeg in de slotfase slordig was bij de afronding van de doelkansen, anders was de score veel hoger opgelopen.

Voor het zwalkende LSVV, dat de competitie verrassend was begonnen met vier zeges en bij AFC’34 de vierde nederlaag op rij boekte, komt het inhaalweekend als geroepen. De ploeg van trainer Rob Klanker kan een rustpauze goed gebruiken om de recente wonden te likken en de pijntjes weg te masseren. Zo ontbrak captain Maik den Iseger zondag vanwege rugklachten.

AFC’34 is inmiddels begonnen aan een opmars. ,,Het is dat Zouaven alles wint en verder weg loopt’’, constateerde trainer Job Dragtsma met een blik op de ranglijst. ,,De rest staat bij elkaar in de buurt.’’ Mochten de Alkmaarders volgende week hun achterstallige wedstrijd tegen AGB winnen, dan klimmen ze naar de derde plaats op de ranglijst. ,,Er zit duidelijk nog groei in de ploeg’’, stelde Dragtsma tevreden vast. De ervaren coach nam een risico door Mike Wesselink op doel te zetten. ,,Hij is ziek, maar we hebben geen andere keus. Ik kan moeilijk een jongen van veertien laten keepen.’’

Wesselinks misgreep kort na rust - waardoor Jacco Paauw met een kopballetje de aansluitingstreffer kon scoren - werd de goalie na afloop vergeven. De 2-1 bracht de spanning even terug in de wedstrijd die AFC’34 al in de eerste helft had kunnen beslissen. Martijn Riemersma en Stefan Smal profiteerden in de beginfase nog niet van de wanorde bij LSVV achterin, toch stond het na een kwartier al 2-0 voor de thuisploeg. Had Sercan Yilmaz eerst nog bij een vrije trap geluk dat de baan van zijn schot via het lichaam van Boy Kansen van richting werd veranderd, bij zijn tweede treffer liet hij LSVV-keeper Job Rouwhorst zelf volslagen kansloos. Van buiten het strafschopgebied krulde hij de bal prachtig in de bovenhoek.

De bezoekers waren voor rust een keer dreigend nadat Dylan Bruin was opgerukt langs de linkerflank en de bal tegen de paal schoot. Martijn Grooff was net te laat om de rebound te benutten. Die kans gaf LSVV het idee dat er in de tweede helft mogelijk nog iets te halen viel. De aansluiting kwam er in de 48e minuut, meer stond AFC’34 echter niet toe. Sterker nog, een kwartier later was de wedstrijd alsnog beslist. Mustafe Baré stond op de juiste plek om de bal na een reeks missers in de LSVV-defensie binnen te schieten.

,,Na die 3-1 was het wel gespeeld’’, zag verliezend trainer Rob Klanker. Hij bracht met Remco Reinhard nog een extra aanvaller in, maar ook dat hielp LSVV niet meer over het dode punt heen. Jerry van Sluis, invaller bij AFC’34, was als enige Alkmaarder nog wel scherp voor het doel.

AFC’34: Weseelink, Koenders, Aykan, Staal, Tesselaar, Snijders, Riemersma (80. Afouzar), Andelic (66. Van Sluis), S. Yilmaz (88. Yaakoubi), Smal en Baré.

LSVV: Rouwhorst, Groenveld, Emmerik, Van der Leeden, Bruin, Paauw, Kansen, Botman (75. Reinhard), Cretier, Groot en Merk.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op