AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC"34 O14-2 uitgeschakeld na strafschoppen tegen SRC (beker)

woensdag, 24 oktober 2018,

afc34 014 2 src

De O14-2 moest  het in de volgende bekerronde opnemen tegen SRC Schagen O14-3. Na de poulefase met drie grote overwinningen ging het afgelopen zaterdag aan de Robonsbosweg een stuk moeilijker. Met een gelijkmaker in de allerlaatste seconde werd de ploeg in de daaropvolgende penaltyserie uitgeschakeld . Erg zuur, omdat over de hele wedstrijd gezien AFC"34 de bovenliggende partij was. Maar het scorend vermogen dat ze in de competitie laten zien, ontbeerde vandaag volledig.

Met twee grote kansen voor de thuisploeg en een vrije trap van SRC op de lat, was het voor de toeschouwers een leuk duel om naar te kijken . Helemaal na de 1-0 van Diego die de bal goed mee kreeg van Tycho.  AFC probeerde na deze openingstreffer door te drukken , maar de uitstekende Schagense doelman die met zijn lengte en grote "reach" alle ballen eruit ranselde was een te grote sta-in-de-weg .

SRC putten hier blijkbaar moed uit , want langzamerhand gingen zij ook wat meer aan aanvallen denken . Het eerste schot op het doel van Dean was een prachtige omhaal die over de aan de grond genagelde doelman vloog (1-1)  AFC was na deze gelijkmaker even de weg kwijt en kwam het zelfs door een foutje in de defensie met 1-2 achter ! Na rust ging de O14-2 wanhopig op zoek naar de gelijkmaker. Aangespoord door coach Paul en diens assistent Hans werd het team naar voren gedirigeerd.  De talrijke aanvalspogingen leverde echter niet het gewenste resultaat op . De tijd begon dan ook te dringen om er nog een penaltyserie uit te slepen.  Vlak voor tijd had Jayden de kans, maar uit een moeilijke hoek schoot hij buiten het bereik van de keeper op de paal !

In de allerlaatste seconde (!) gebeurde dan toch het onmogelijke !  De keeper van SRC die de hele wedstrijd elke bal te pakken had , tastte mis bij een hoge voorzet . Diego was er als de kippen bij om de verdiende gelijkmaker binnen te schieten (2-2)

Gelijk werd er door scheidsrechter Nick Lakeman afgefloten en konden beide teams zich opmaken voor de penaltyserie .

Na een best of three (1-2) ging SRC door naar de volgende bekerronde.

Geheel onnodig , maar als je de kansen niet afmaakt krijg je als team vaak de deksel op de neus. Zoals vandaag het geval was.

Foto"s van deze wedstrijd zijn te bestellen op https://www.afc34.nl/club-info/verslagen/item/fotoverslag-afc34foto-afc-34-jo14-2-st-schagen-src-jo14-3

(Hiermee steunt u tevens de club)

A.s zaterdag is er weer competitie , tegen Door Samenspel Sterk in Haarlem (1615 uur)

Robert Keesen

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op