AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC"34 O14-2- Sporting Krommenie O14-3

zaterdag, 22 september 2018,

Na drie bekerwedstrijden met evenveel  overwinningen en een doelsaldo van 21 -7 begon voor de AFC”34 O14-2 eindelijk het “echte” werk . Het competitieduel tegen Sporting Krommenie. Maar echt werken kwam er niet aan te pas , want het makkelijk combinerende  AFC had geen enkele moeite met de bezoekers uit de Zaanstreek . Het werd na een ruststand van 7-0 uiteindelijk 15-0.

De eerste competitiewedstrijd van de O14-2 was eigenlijk een soort oefenwedstrijd , het klasverschil was gewoonweg te groot. Dat kwam eigenlijk wel goed uit , met afgelopen woensdag maar zes man op de training en blessures van Tim, Luuk en en Romijn was het puzzelen met de opstelling .

Myrte en Hannah waren gelukkig bereid gevonden om de ploeg te helpen . Mede dankzij deze “power girls” werd het een mooie middag op het D veld .Myrte speelde zelfs met een rechterarm die nog in het gips zat !

In de WK finale van 1978 in Buenos Aires deed scheidsrechter Gonella nog moeilijk over het gipsverband van Rene van de Kerkhof … Maar 40 jaar later aan de Robonsbosweg werd er gelukkig door scheidsrechter Zanoli niet zo moeilijk over gedaan en kon de wedstrijd gewoon beginnen . En gelukkig maar, want Myrte scoorde één van de mooiste doelpunten van deze middag !

Het was ook goed om te zien dat Bo weer terug was en hij moeiteloos zijn oude niveau weer haalde.

Het was Chris die het doelpuntenfestijn opende met een daverend schot . Coach Hans en vader van Chris bleef echter strak voor zich uitkijken en inspireerde het team tot meer daden  Dat resulteerde tenslotte in een hoogtepunt... nooit bereikte hij als leider zo hoge score !

Sporting Krommenie opgericht in 1999 ( fusie tussen KVV 1917 en GVO 1924) bleek bewonderenswaardig niet de “koppies” hangen en bleef proberen om de vele aanvalspogingen van AFC te ontregelen. Maar het team van trainer Thijs Kobes was gewoonweg kwalitatief veel beter . De keeper van AFC (Dean) die in de tweede helft in de spits stond en ook nog scoort en Vince als keeper ook nog de nul houd is moeten we deze wedstrijd als een goede voorbereiding zien voor de wedstrijd van volgende week tegen ODIN”59 .

Zonder Chris, die deze wedstrijd ongelukkig ten val kwam en zijn pols heeft gebroken .! Sterkte Chris en hopelijk ben je snel hersteld !

Robert Keesen

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op